powerbank seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Powerbank Seçiminde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Akıllı telefonların gelişmesi ile kullanıcıların ortak derdi haline gelen şarj sorununa çözüm olarak sunulan powerbank konusuna değiniyoruz. Özellikle Powerbank nedir?, Powerbank seçiminde nelere dikkat edilmeli konularına değineceğiz.


Powerbank nedir? Powerbank Ne İşe Yarar?

Gelişerek ilerleyen teknolojinin çözüm konusunda sınırlı kaldığı alanlardan biri de batarya teknolojileri geliyor. Batarya teknolojisinin geliştirilme sürecinde, hali hazırda mobil cihazlarımızı çok yoğun şekilde kullanmamız durumunda, biten batarya nedeni ile sokakra şarj etmek için powerbank aracına ihtiyaç duyuyoruz.

Bu makalemizde powerbank satın alımında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, sizlerle paylaştık.

Büyüklük bir Gösterge mi?

Henüz çok gelişemeyen batarya teknolojisi size mAh değeri kadar pil ömrü sunmakta. Dolayısı ile yüksek mAh değeri bir yandan da daha fazla alan, ağırlık ve kalınlık anlamına geliyor.

mAh Nedir?

açık hali Miliamper / saat olan bu terim, bataryanın saatte kaç mili amper depolayabildiğini ve bağlandığı cihaza geri verebildiğini gösterir.

1 Amper = 1000 mAh’dır

Şarj aletinizin üzerinde yazan örn. 5v 1A çıkış gücü yazarken, USB çıkışlarında Amper değişken ve 5V sabit olarak yer alır.

Dolayısı ile 1A çıkış gücünde ki bir şarj aleti, 3000 mAh’lik bir bataryayı yaklaşık 3 saatte şarj edecektir.

Hızlı Sarj Nedir ?

Hızlı şarj özelliği, yüksek çıkış amperine sahip şarj cihazlarıdır. Yani 5v 2A çıkışa sahip bir şarj cihazı, 3000 mAh’lik bataryayı yaklaşık 1,5 saatte şarj edecektir.

Daha yüksek hızlı şarj teknolojileri ise özel bobinler sayesinde akımın daha da yükseltilmesi ve bataryanın şoklanıp daha hızlı şarj ediliyor.

Kayıp yaşanacaktır!

Diyelim ki 10.000 mAh’lik bir powerbank sahibi oldunuz. Akıllı telefonunuzun bataryası ise 2000 mAh. Düz mantıkla 10.000 mAh powerbank ile, 2000 mAh’lik akıllı telefonunuzun bataryasını 5 defa şarj edeceğinizi düşünürken; kayıplar nedeni ile şarj edemediğinizi görüyorsunuz.

Bunun nedeni ise halen batarya teknolojisinin sıcak derecelerinden halen etkileniyor olması. Bulunduğunuz bölge, kullanılan şarj kablosunun kalitesi kayıbın daha fazla olmasına neden olacaktır. Dolayısı ile 10.000 mAh’lik bir powerbank, minimum 2000 mAh’lik bir cihazı 4 – 4.5 kere tam kapasiteyle şarj edebilir olacaktır.

Powerbank Nedir?

Kısaca Powerbank, şarjı azalan mobil cihazlara ek güç sağlayan takviyedir. Powerbanklar  günümüzde en popüler kullanılan aksesuarlar arasında yer alıyor. Bir çok farklı özelliğe sahip olan powerbank seçeneklerinden alırken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Powerbank Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1- İhtiyacınızı doğru belirleyip işinize yarayacak olan boyutta  yani mAh değerinde olanı tercih edin. Dolayısı ile kullandığınız cihazların miliamper cinsinden kapasitelerini öğrenip, o cihazların  toplamının yaklaşık 3 katı kapasiteye sahip bir powerbank seçimi ideal olacaktır.

2- Powerbank şarj etme hızı ve hızlı şarj desteği: Powerbank alırken, USB çıkışlarının amper değerlerine bakmamız gerekiyor. Çıkış gücünün minimum 2 amper seviyesinde olmasını tavsiye ediyoruz.

Qualcomm’un Quick Charge 2 ya da 3 özelliğini destekleyen bir Powerbank, Android tarafında hızlı şarj desteği olan ürünleri daha hızlı şarj edeceğini de hatırlatalım.

3- Powerbank güç çıkış sayısı

Powerbank üzerinde bulunan çıkış sayısı: Bir den fazla adet de cihaz kullanıyorsanız iki çıkıştan da 2 amper güç verebilen powerbankleri tercih etmenizi tavsiye ediyoruz.

4- Şarj olurken şarj edebilme özelliği:  Aynı anda hem şarj olup, hem de şarj edebilen powerbank’lardan tercih edebilirsiniz. Bu sizlerin hayatını kolaylaştırır.