0x0 1520759373498 1

Porsche Mission E Cross Turismo, Tesla’yı Geride Bıraktı!

Dünya Otomobil üreticilerinin üzerinde yoğunlaştığı konuların başında yer alan elektirikli otomobil konusunda tam dolu şarj ile en uzun mesafe giden Tesla Model X’i Porsche Mission E Cross Turismo geride bıraktı.

Alman otomobil üreticisi Porsche yeni modeli olan Mission E Cross Turismo’yu tanıttı. Porsche’un elektrikli Mission E Cross Turismo, Tesla’nın Model X’ini geride bırakmayı başardı.

0x0 1520759376427

porsche mission e 2Porsche’un elektrikli otomobili olan Mission E Cross Turismo; tam dolu şarjda uzun sürüş menziline sahip olması ile elektrikli otomobil pazarının lideri olan Tesla’nin Model X modelinin elindeki başarıyı da geçmişmiş oldu. Model X, tam dolu tek şarjda 400 km yol alırken, Porsche’un yeni elektirikli aracı Mission E Cross Turismo tam dolu tek şarjda 500 km yol alabiliyor.

Böylelikle Porsche yeni modeliyle birlikte Tesla’da bulunan tek şarjda en uzağa gidebilme liderliğini de Mission E Cross Turismo modeliyle birlikte Tesla’dan alıyor.

Porsche’un şu an için üretim sürecine sokmadığı Mission E Cross Turismo, 4.95 metre uzunluğuna sahip konsept bir araç. 600 beygir gücüne sahip motoru bulunan Mission E Cross Turismo hızlı şarj özelliği de bulunuyor.

Henüz fiyatı konusunda bilgi bulunmayan aracın önümüzde ki günlerde fiyatının açıklanması bekleniyor.