VLC Player 3.0

Popüler video oynatıcısı VLC Player’ın 3.0 sürümü indirilmeye sunuldu

Dünyanın en çok kullanılan video oynatıcılarından birisi olan VLC Player, 3.0 sürümüne güncellendi. Oynatıcıda ne gibi değişikliklerin yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Bilgisayarlarda en çok kullanılan video oynatıcısı olmasının ardından Android’de kullanıma sunulan ve bu platformda da en çok kullanılan video oynatıcılarından birisi olmayı başaran VLC Player, 3.0 sürümüne güncellenerek birçok yeni özelliğe kavuştu. Video oynatıcısı artık 4K ve 8K videoları (60 fps) hem bilgisayarda, hem de akıllı telefonlarda oynatabiliyor. Bunun yanı sıra Facebook’ta kullanıma sunulmasıyla son zamanlarda popülerlik kazanan 360 derece videolar, video oynatıcısında 3D ses ile birlikte izlenebiliyor.

Yaklaşık 1500 adet hatanın düzeltildiği ve üç sene içerisinde tamamlanan VLC Player 3.0, Chromecast ve 10 bit HDR desteğine de sahip. Tüm bu yeni özelliklerin oynatıcıya eklendiğini duyuran geliştiriciler, performans konusunda da iyileştirmeler yaptıklarını ve her cihazda, her zamankinden daha iyi çalışacağını iddia ediyor.

VLC Player 3.0 mobil

Yeni sürümde dikkat çeken bir diğer ayrıntı da uygulamanın iPhone X’in ünlü çentiğiyle uyumlu hale getirilmiş olması. Geliştiriciler, günden güne yaygınlaşan bu tasarım şeklini de dikkate almış.

Windows, Linux, Android, iOS, Android TV, Apple TV, Chrome OS ve macOS için VLC Player 3.0 kullanıma sunuldu. Buradaki bağlantıdan indirme adresine ulaşabilirsiniz.