Pokemon Go Fest1 1

Pokemon Go Festivalinde Rezalet!

Bir dönem sokak sokak akıllı telefonlarıyla Pokemon yakalamak için dolaşan kişileri gördüğümüz günlerden artık uzaktayız. Eski popülerliğini kaybeden Pokemon’u canlandırmak için yapımcısı Niantic Labs tarafından Chicago’da bir etkinlik düzenlendi. Ancak etkinlik oyuncular için rezalet ile başladı.

Festivalin katılan oyuncular için ödül verilecek olması ve aynı zamanda da gerçek dünya kutlaması olması gerekiyordu. Ancak festival başladıktan kısa bir süre sonra şebeke ve sunucu sorunları yaşanması üzerine oyuncuların oyuna giriş yapmaz duruma geldi. Bu durumda dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıları çılgına çevirdi.

Festivalin tanıtımı için yayınlanan video şu şekilde

Pokemon Go Fest

Yaşanan Sorunlar üzerine Niantic CEO‘su John Hanke şu açıklamada “Bağlantı sorunları yaşadığınızın bilincindeyiz ve AT&T, Verizon ve Sprint ile birlikte çalışarak bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Şunu bilmenizi istiyoruz ki aynı zamanda oyun sunucuları üzerinde de çalışıyoruz. Şuan bu iş için tüm Niantic ekibi seferber olmuş halde. Lütfen bize karşı biraz sabırlı olun.”

Buna rağmen sinirleri yatışmayan oyuncular festivale karşı gerek festival alanında gerekse sosyal medya üzerinden lanet okudular.