PlayStation 5

PlayStation 5 Çıkışı Beklenenden Geç Olabilir

PlayStation 5 oyun konsollarının ne zaman satışa çıkacağı konusunda yeni bilgiler geliyor. Peki, merakla beklenen PlayStation 5 oyun konsollarının satışa çıkacağı tarih belli mi? İşte yeni seri konsollar için çıkış tarihi bilmecesi.

Oyun konsollarının yeni efsanelerinden biri olması beklenen Xbox X serisi oyun konsollarının tanıtılmasının hemen ardından gözler Sony’nin üzerine çevrildi. Microsoft’un yaptığı konsol atağından sonra Sony’nin PlayStation 5 kozunu ne zaman oynayacağı merakla bekleniyor. Bu konuda ise sürekli beklentileri değiştirecek olan açıklamalar geliyor.

Daha önce Sony yetkilileri tarafından yapılan açıklama sonrasında konsolların geleceği doğrulanmış fakat zaman konusunda net bir bilgi verilmemişti. Hala çıkış tarihi belirsizliğini koruyor olsa da Sony’nin yetkililerinin neden konu hakkında açıklamalar yapmadığını gösteren detaylarda ortaya çıktı.

PlayStation 5 Çıkış Tarihi Belli Mi?

Bu konuda teknoloji devinin neden açıklamalar yapmadığına ilişkin bilgiler ortaya çıktı. Son elde edilen bilgilere göre PlayStation 5 oyun konsollarının hedefi 4K ve sanal gerçeklik olacak. Full HD çözünürlük bile artık gündemde olmayacak. Fakat bu noktada markanın önünde ciddi bir engel söz konusu. Öyle ki PlayStation 5 tek başına kullanılabilir bir konsol olmayacak. Bunun için kullanıcının televizyonunun da belli bir standart seviyesinin üstünde olması gerekiyor.

PlayStation 5

4K desteğini düşünecek olursak, televizyonlarında mutlaka 4K olması gerekiyor. Hal böyle olunca Sony eğer televizyon teknolojisi değişmeden yeni konsollarını satışa çıkaracak olursa bu kez marka çok daha dar bir kitleye hitap etmiş olacak. Haliyle satışlarda da ciddi bir düşüş durumu söz konusu olacak. Televizyon desteği konusunda sıkıntı yaşamak istemeyen markanın ise özel bir çalışma yaptığı ortaya çıktı.

Hem konsolların daha genel olması adına çalışmalar yapılıyor hem de pazar için yeni araştırmalar yapılıyor. Markanın kendi ürün kitlesi için yeterli gördüğü bir seviyede yeni seri konsolların satışa çıkacağı, bunun içinde ciddi bir gecikme süresinin söz konusu olacağı konuşuluyor. Net tarih verilmemesinin nedeni olarak da bu gösterilirken yeni seri konsolların 2020 tarihine kadar çıkması gündemde. Şimdilik net bir tarih açıklaması bekleniyor.