PS4 Pro Ipuclari

PlayStation 4’ünüzden En İyi Şekilde Yararlanın

PlayStation 4’ün var mı? Öyleyse, hoş geldiniz. Belki bir süre sonra alacaksınız. Her iki durumda da, PS4 oyun oynamaktan çok daha fazlasını yapabilen mükemmel bir konsoldur. PlayStation 4 en iyi şekilde kullanmanıza yardımcı olacak ipuçlarını derledik.

Kulaklık Desteği

Geceleri PS4’ü oynamak ve başkalarını rahatsız etmek istemiyor musunuz? Pahalı bir PS4 uyumlu oyun kulaklığından vazgeçmenin yanı sıra, istediğiniz herhangi bir kulaklığı da takabilirsiniz. Hatta PS4 ile birlikte gelen mono sohbet kulaklığını kullanabilirsiniz. DualShock 4’ün altında, iki tutamaç arasında, kullanabileceğiniz bir 3.5mm kulaklık girişi bulacaksınız.

PlayStation

Mesajlaşma Özelliği

PS4’ünüzdeki PSN mesajlarına cevap vermek, özellikle düzenli olarak sohbet etmeyi seven bir Tarafın veya Topluluğun bir parçasıysanız, tam bir sürükle olabilir. Neyse ki Sony, iOS ve Android için tamamen yeni bir PlayStation Messenger uygulaması yarattı ve oyundan çıkmanıza gerek kalmadan tüm mesajlara cevap vermenize ya da DualShock 4’ün korkunç ekran tabanlı klavyesini kullanmanıza izin vermedi. Mesajlaşma hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Depolama Alanınızı Harici Sürücülerle Genişletin

Daha fazla depolama alanı istiyorsunuz, ancak daha yüksek kapasiteli bir disk için değiştirmek üzere PS4’ün dahili sürücüsünü çıkarma fikrinden hoşlanmıyor musunuz? Merak etme, PlayStation Firmware 4.5 ile Sony artık harici HDD veya SSD’lerin PS4’ün USB portlarına bağlanmasına ve dahili bir sürücü gibi çalışmasına izin veriyor. Bu, Xbox One’ın harici sürücü desteğine çok benzeyen bir depolama yöntemidir ve PS4’te dahili sürücüleri değiştirdiğinizde tüm oyunlarınızı veya sizin gibi temel bellenimi yeniden yüklemek konusunda endişelenmenize gerek yoktur.

Yedekleyerek Oyununuzu USB’ye Kaydedin

PS Plus kullanıcıları PS3’te sunulan hizmetten bu yana oyunlarını doğrudan buluta yükleyip kaydedebildiler. Bu hala PS4’te geçerlidir, ancak PS Plus’a sahip olmayanlar ve bu nedenle bulut yedekleme olanağı için Sony’nin USB kopyalama işlevi bir nimettir.

Oyunlarınızı bir USB sürücüsüne kaydetmek için tek yapmanız gereken onu PS4’ünüzün USB yuvalarından birine sokmak ve “Ayarlar” bölümündeki “Uygulama kaydedilmiş veri yönetimi” ne gitmek ve ardından Kayıtlı Veri Sistemi Depolama | Verileri USB Depolamaya Kopyalayın. Bu yöntem tasarruflarınızı doğrudan USB çubuğundan yüklemenize izin vermez, ancak PS4’ünüz herhangi bir noktada yanlış giderse, kopyalayabileceğiniz yararlı bir yedeklemedir.