PlayStation 4 1 1

PlayStation 4 Rekora Doğru Gidiyor

Oyun konsolu dediğimizde akla ilk gelen serilerden biri olan PlayStation serileri, son olarak ise PlayStation 4 modeliyle yenilenmişti. Yeni nesle geçiş yapılan konsol serisi olmasıyla beraber Sony’nin en sevilen konsolu olan PlayStation 4’ün yeni bir rekora gittiği de ortaya çıktı. İşte detaylar.

PlayStation serisinin en başarılı versiyonu yeni nesle geçilen PlayStation 4 serisi oldu. Hem grafik kartı kısmında hem de işlemci kısmında epey bir yenilik sunan yeni nesil oyun konsollarının, elde ettiği bu başarı ise en çok Sony firmasına yaramıştı.

En yakın rakibi olan XBOX oyun konsollarına karşı da başarı elde eden PlayStation 4 serisinin merakla beklenen ilk satış rakamları da açıklanmıştı. Nisan ayında yapılan açıklama sonrasında konsolların 60 milyon gibi dev bir satış rakamına yaklaştığı belirtilmişti. Dün itibariyle E3 2017 konferansında ise markanın PlayStation 4 satışları için güncel rakamlar açıklandı. Doğrudan Sony yetkilileri tarafından yapılan açıklamayla beraber yeni bir rekor kırıldığı da ortaya çıkmış oldu.

PlayStation 4

Sony PlayStation 4 ile İstediğini Aldı

E3 2017 fuarında yapılan açıklamayla beraber PlayStation 4 konsollarında çok kısa bir zaman içerisinde istenen başarının elde edildiği belirtildi. Nisan ayından bu yana kadar PlayStation 4 konsollarının toplam satışının 60 milyonunda üzerine çıktığı ve 60.4 milyon satış adedi elde ettiği de belirtildi. Sony’nin şimdiye kadar en çok satan konsollarından biri olarak öne çıkan PlayStation 4 serisinin elde ettiği bu başarı markanın sistemlerine de doğrudan etki etti.

Öyle ki bu rakamlarla beraber PlayStation Plus abonelerinin sayısının da 26.4 milyona çıktığı belirtiliyor. Oyuncu sayısında da epey bir başarı elde eden markanın, konsol üzerinde geçirilen sürelerde de rekorlar kırdığı ortaya çıktı. Son rakamlara göre PlayStation 4 üzerinde kullanıcılar sadece bir haftalık bir süreçte 600 milyon saat geçirmekte. Kısacası her hafta binlerce kişi PlayStation 4 konsollarıyla düzenli olarak oyun oynamakta. PlayStation 5 konsolları çıkana kadar bu satış rakamlarının da artacağı beklentisi var.