PlayStation 4 1 1

PlayStation 4 Hamam Böceği Sorunuyla Gündemde

Oyun dünyasına yeni bir soluk getiren PlayStation 4 oyun konsolları yeni nesil oyun konsolları içerisinde de rakiplerini geride bırakarak ilk sıraya yerleşti. Şimdilerde Pro versiyonu gündemde olan oyun konsolları tüm bunlarla beraber yeni bir sorun ile gündemde. Sorun ise hamam böcekleri.

Oyun konsolları ya da çevreye ısı yayan elektronik cihazların ısı yayan ürünler olması tüm bu cihazların böcek ekosistemleri için ideal cihazlar olarak öne çıkmasını sağlamakta. Bu durum son dönemde PlayStation 4 kullanıcılarının epey canını sıkmaya başladı. Kullanıcılardan ardı ardına gelen haberlerle beraber PlayStation 4 konsollarının hamam böceklerinin yeni evlerine dönüşmeye başladığı ortaya çıktı. İlk olarak bir kullanıcının PlayStation 4 cihazının kendiliğinden kapanmasıyla sorunun ortaya çıktığı belirtiliyor.

PlayStation 4 konsolunun aniden kapanmasına neden olan sorun sonrasında kullanıcının konsollarını servise gönderdiği ve servise gönderilen konsol tamir edilip geri dönse bile sorunun devam etmesiyle hamam böceği durumunun ortaya çıktığı belirtildi. Kullanıcı konsolunu başka bir tamirciye götürdüğünde ise konsolun içerisinde hamam böceklerinin yumurtalarının devrelerin üstünü kapadığı ve konsolu çalıştırmaz hale getirdiği ortaya çıkmış. Yaşanan bu sorunun ardı ardına başka kullanıcılar tarafından da dile getirilmesi konsolların hamam böceği sorununun gündem olmasına neden oldu.

Neden Hamam Böcekleri Konsolları Tercih Ediyor?

Bu noktada akıllara gelen asıl soru ardı ardına haberlere yansıyan konunun neden kaynaklandığı. Hamam böceklerinin neden konsolların içerisine yuva yaptıkları da belirlenmiş durumda. Öncelikle yazımızda bahsettiğimiz gibi ana neden konsolun çalışmasıyla beraber oldukça sıcak bir ortamın oluşması. Konsolun içerisinin ısınması ise hamam böcekleri adeta mıknatıs gibi çekiyor. Asıl sorun ise PlayStation 4 konsollarının havalandırma ızgaralarının oldukça geniş olması.

PlayStation 4

Hava kanalları oldukça geniş olduğu için hamam böcekleri konsolun içerisine girebiliyor. Ayrıca ortam sıcaklığının hem beklenen seviyede olması hem de konsolların içinin karanlık ortama sahip olması hamam böceklerinin aynı zamanda yumurtlamaları için ideal şartları elde etmesini de sağlıyor. Hamam böceklerinin konsolların içerisine yumurtlaması durumunda ise bir süre sonra konsollar çalışmaz hale geliyor.

PlayStation 4 Böcek Sorunu Nasıl Çözülüyor?

Sorunun bu kadar gündeme gelmesi ve uzamasının nedenlerinden birisi de sorunu çözmek için servise gönderilen cihazların tamir edilmemesi. Kullanıcılardan gelen mesajlara göre Sony bu sorun ile servise gelen kullanıcıların cihazlarını çalışır hale getirse de PlayStation 4 konsollarının içi tam olarak temizlenmiyor.

Hatta içine temizleme konusunda bir müdahale de yapılmıyor. Bu durumda da sorun bir süre sonra tekrarlamalarıyla gündem oluyor. Sorunu çözebilmek için ise kullanıcıların bu alanda hizmet veren servislerden destek almaları gerekiyor. Sorunu çözme adına PlayStation 4 içerisinde hemen her parçanın temizlenmesi ve özel dezenfektanların kullanılarak yumurtaların tamamen temizlenmesi gerektiği belirtiliyor.