PlayerUnknowns Battlegrounds 1

PlayerUnknown’s Battlegrounds Steam Tarihinde Bir Rekoru Kırdı!

Oyunseverler tarafından çok iyi bilinen Steam platformunda yaklaşık 1.5 milyon aktif oyuncuya ev sahipliği yapan PUBG rekor kırdı.

Geçtiğimiz yıllarda da PlayerUnknown’s Battlegrounds rekor kırarken, bir yandan da Steam’i rekorları ile sarsmaya devam ediyor.
PUBG Steam üzerinden erken erişim imkanına verilmişti. Oyunu heyecan ile bekleyen kitlenin de bu şansı değerlendirmiş gözüküyor. Öyle ki PlayerUnknown’s Battlegrounds diğer steam oyunlarını alt ederek Steam’in en aktif oyunu olmuş durumda.

Valve tarafından üretilen ve uzun yıllardır üzerine çalışılan CS:GO ve Dota 2 oyunlarını Steam üzerinden geniş kitlelere ulaştırmak için kullanıyor. Şimdiye kadar bu iki oyun ile rekorlara imza atılırken; bu sefer bir değişiklik oldu.

PlayerUnknown’s Battlegrounds yaklaşık 1.5 Milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşarak steam tarihinde bir rekora imza attı. Böylelikle steam tarihinde aynı anda en fazla oynanan oyun ünvanını da almış oldu.

Bunda en büyük etikinin aslında PC oyuncularının tercihlerini ücretsiz oyunlardan yana kullanması olarak da yorumlanabilir. Önümüzde ki günlerde satış rakamları ile asıl gerçek ortaya çıktığında PUBG’ın asıl performansını görmüş olacağız.