android güvenlik

Play Store Üzerinde Yeni Bir Virüs Tehdidi

Android akıllı telefonlar için en önemli servislerden biri olan Play Store içerisinde yeni bir kötü amaçlı yazılım keşfedildi. Kullanıcıları epey bir zor duruma düşüren ve adının Xavier olduğu belirtilen virüsün neden olduğu sorunlar neler? İşte detaylar.

İnternet dünyasında olduğu gibi, mobil dünyada da bir hali güvenlik açığı bulunuyor. Bu konuda iOS işletim sistemlerinin çok daha başarılı olduğu ve genel olarak Android işletim sisteminin açık yapısı nedeniyle daha ciddi açıklarla karşı karşıya kaldığı görüşünü ortaya çıkarıyor. Son gelen haberlerde bu görüşü doğrular nitelikte.

Güvenlik uzmanları tarafından verilen haberlere göre Play Store üzerinde yeni bir kötü yazılım sorunu ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarla beraber ortaya çıkan yeni kötü amaçlı yazılımın Xavier virüsü olduğu da açıklandı. İnternet dünyasının da en sıkıntılı virüslerinden biri olduğu iddia edilen Xavier virüsünün detayları ve kullanıcıları nasıl etkilediği konusunda da ilk bilgiler verilmiş durumda.

 android güvenlik

Play Store Uygulamalarına Dikkat

Trend Micro güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalarla beraber söz konusu virüsün nasıl sorunlara neden olduğu da belirtildi. Play Store uygulamaları içerisinde yer aldığı belirtilen Xavier virüsünün 1000 uygulamaya yakın uygulamayı da etkilediği iddia ediliyor. Yapılan açıklamalara göre virüsün oluşturduğu tehdit ise oldukça ciddi. Kullanıcıların hem ödeme bilgilerini hem kişisel bilgilerini hem de verilerini çalabildiği belirtilen virüsün, uygulamalarla beraber telefonlara bulaştığı da belirtiliyor.

Soruna neden olan ve ciddi bir sistem sıkıntısı yaşanmasıyla karşı karşıya bırakan yeni virüsün, Android kullanıcılarının da epey canını sıkacak gibi gözüküyor. Her ne kadar Play Store uygulamaları üzerinden yayılan bir virüs olarak anlatılsa da söz konusu Xaveir virüsünün, akıllı telefonlarda internet sistemlerini de etkilediği belirtiliyor. Kullanıcıların kişisel bilgilerinin riske girmesine neden olan virüsün zararlarından korunmak için ise güvenlik uzmanlarının tek bir uyarısı var. Kesinlikle indirilen uygulamalara çok dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor. Casus yazılım tehditlerine neden olan virüslerin birçok uygulamadan bulaşabileceği belirtiliyor.