Planet of the Apps

Planet of the Apps Yayına Başladı

Yeni teknolojileriyle beraber birçok alanda çalışma yaptığı ortaya çıkan Apple’ın, hem yeni yazılımları hem de yeni donanımları WWDC sonrasında net bir şekilde görülmüş oldu. Fakat uzun süredir bu teknolojileri konuşuyor olsak da Apple’ın sadece bu alanlarla sınırlı kalmadığını da gördük. Şimdi de teknoloji devinin Planet of the Apps adı verilen yeni bir programı ortaya çıktı. İşte detaylar.

Akıllı telefon dünyasının liderlerinden biri olarak öne çıksa da her alanda kendisini gösteren Apple’ın, son teknolojileri markanın daha uzun bir süre gündemden düşmeyeceğini gösteriyor. Bir yandan yeni teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan Apple’ın bu noktada bir yandan da sosyalleşme çalışmaları da devam ediyor.

Özellikle geliştiricilere çok fazla önem veren markanın son çalışmaları da bu yönde. Markanın giriş yaptığı alanlardan biri olarak ortaya çıkan yeni yarışma programı Planet of the Apps yayına da girdi. Apple’ın bir yandan sosyalleşme çalışması bir yandan da geliştiricilerin kendisini göstermesi amaçlı olarak yapıldığı belirtilen çalışmayla beraber marka kendisi için bir ilke de imza atmış oldu. Peki Planet of the Apps nasıl bir program? Yayına ne zaman girdi? Hemen bakalım.

https://youtu.be/BDEvJXpjQHM

Planet of the Apps Nasıl Bir Program?

Apple’ın geliştiricilere özel olarak sunduğu Planet of the Apps programı ilk bölümüyle iTunes üzerinden canlı olarak yayınlandı. Programın yayınlanmasıyla beraber detayları da ortaya çıkmış oldu. Yayınlanan ilk bölümde dikkat çeken ise birçok nokta var. Öncelikle programın konusundan bahsedelim. Planet of the Apps kapsamında Apple platformları için yazılımlar geliştiriciler konu ediliyor. Yarışma da geliştiricilere sadece 1 dakika süre veriliyor ve jüriyi etkilemeleri isteniyor.

Apple’ın geliştiriciler yaptığı yarışma sırasında bu süre içerisinde geliştiriciler etkili bir sunum yapmayı başarırsa uygulamaları için destek alıyor ve 6 haftalık bir danışmanlık süreci başlıyor. Henüz ilk bölümüyle büyük oranda ilgi toplayan yeni yarışmanın jüri üyeleri de oldukça tanıdık isimler. Dünyaca ünlü oyuncu Jessica Alba, yine dünyaca ünlü bir şarkıcı olan William, GOOP kurucusu Gwyneth Paltrow gibi isimlerin jüri üyesi olduğu yarışmanın şimdiden ilgi göreceği ise kesin.