avast ccleaner 1

Piriform Avast tarafından satın alındı.

Anti-virüs denince akla ilk gelen isimlerin başında yer alan Avast’ın yardımcı araçlardan biri olan CCleaner’ın geliştiricisi olan Piriform’u satın aldı.

Piriform tarafından geliştirilen CCleaner uygulaması, Android ve Windows olmak üzere yaklaşık 130 milyondan fazla kullanıcıya ve yaklaşık 2 milyar civarında indirilme sayısına sahip durumda. Priform’un CCleaner’ı artık Avast tarafından geliştirilecek. Avast’ın CCleaner’ı ne kadar satın aldığı ise henüz bilinmiyor.

Avast tarafından yapılan açıklama şu şekilde

Avast CEO’su Vince Steckler tarafından yapılan basın bildirisinde, “CCleaner ile Avast arasında pek çok ortaklığı görebiliyoruz, kullanıcı merkezlerimiz için yeni ürünler yaratmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullanırken; devamında ise “Avast ve CCleaner, popüler indirme sitelerinde bilinen ve çok indirilen iki ürün. İkisi de gelişmiş kullanıcılar tarafından performansa odaklı olarak biliniyor; bu nedenle CCleaner müşterilerimizden Avast güvenlik ürünlerini kullanmalarına ve bu ürünlerin tersini yapmalarına büyük ilgi duyacağız.” açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz yıl AVG anti-virüs programını da satın alan Avast, bu tip satın alımlar ile güvenlik pazarında ki payını büyüterek aynı zamanda farklı seçenekler oluşturmayı amaçlıyor.