Ping Nedir ve Nasıl Düşürülür?

Ping Nedir ve Nasıl Düşürülür?

Ping özellikle de çevrimiçi oyun oynayan oyuncular için oldukça önemli bir göstergedir. Ben oyun oynamıyorum ancak internette web sayfasından başka bir web sayfasına gezinmekte iyiyim diyorsanız, Ping sizler için de önemli bir kavram olabilir.

Ping, bağlantılarınızın tepki süresi olmaktadır. Ping başka bir bilgisayara bir sinyal gönderir ve milisaniye içerisinde bir cevap almanın ne kadar sürdüğünü ölçmektedir. Diğer bilgisayar oldukça uzaksa ya da ağ meşgul ise cevap almanız daha da uzun sürmektedir. Bu tarz durumlarda da Ping değerleriniz yüksektir. Milisaniye cinsinden ölçülmekte olan bu sinyal, bilgisayar ve sunucu arasındaki gecikme olarak da tanımlanabilir.

Ping Nasıl Düşürülür?

Yüksek Ping değerleri ile karşılaşmaya başladıysanız veya Ping değerleriniz ara sıra yükseliyor ise Ping düşürmek için aşağıdaki adımlardan faydalanabilirsiniz.

1-WİFİ Yerine Ethernet Kullanın

Ethernet’e geçmek, Ping düşürmek için en basit adımlardan bir tanesidir. WİFİ bağlantısı; yakındaki elektronik cihazlar, duvarlar ve hatta modemlerden uzaklık gibi pek çok müdahaleye maruz kalabilmektedir. Ethernet kablosu ile doğrudan bağlantı, her türlü parazitleri ortadan kaldırmaktadır ve mevcut olan en iyi hızı elde etmenizi de sağlamaktadır.

Bir aygıta doğrudan Ethernet’le bağlanmak, mümkün olan en az Ping ve daha çok kararlı bir bağlantıya sahip olmayı sağlamanın en iyi yollarından bir tanesidir. Bu yüzden de Ping düşürmek istiyorsanız hemen bir Ethernet kablosu almanız gerekmektedir.

Ping Nedir ve Nasıl Düşürülür?

2-Doğru Sunucuya Bağlanın

Konumunuzla sunucu arasındaki mesafeler de gecikme sürenizi belirlemektedir. Oyun sunucusundan ne kadar uzakta olursanız, o kadar yüksek Ping alabilirsiniz. Bunu düzeltmek için de geçerli olan konumunuza en yakın olan bir sunucu bulmanız ve orada bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. Oyun sunucuları da genel olarak coğrafi konumlara göre adlandırılır. Böylelikle en yakın olanı bulmak da oldukça kolaydır.

3-Antivirüs ve Güvenlik Duvarı İçin Oyunlarınızı Beyaz Listeye Alın

Güvenlik ayarlarında oyunlarınızı beyaz listeye eklediğinizden emin olduktan sonra paket kaybını ve Ping sürelerini de azaltmanız mümkün olacaktır. Böylelikle en düşük Ping ile keyifli bir şekilde oyun oynamanız da mümkün olacaktır.