Peugeot

Peugeot birkaç sene içerisinde yalnızca elektrikli otomobil üretecek!

Peugeot yetkilileri tarafından paylaşılan bilgilere göre otomobil üreticisi yalnızca birkaç sene içerisinde sadece hibrit ve elektrikli motorlu otomobilleri satışa sunacak. Şirket, bu büyük hedefinin yanı sıra 2030 senesine kadar sürücüsüz otomobil sayısını da üst seviyelere taşımayı istiyor.

Elektrikli otomobil üreticileri arasına yakında Peugeot da katılacak. Otomobil üreticisinin CEO’su Carlos Tavares, 2025 senesinde satışa sundukları tüm otomobillerin elektrikli veya hibrit motora sahip olmasını hedeflediklerini söyledi. Bu büyük hedefle satışlarını artırmayı amaçlayan şirket, Reuters tarafından paylaşılan bilgilere göre yakın tarihte ABD pazarına yeniden dönüş yapmayı ve bu ülkenin de elektrikli otomobillere olan ilgisinden faydalanarak yeni müşteriler kazanmayı planlıyor.

Peugeot

Peugeot, sürücüsüz otomobiller için tarih verdi

Yalnızca elektrikli otomobiller hakkında değil, aynı zamanda sürücüsüz otomobille ilgili de konuşan Carlos Tavares, şirketinin bu teknolojiye de büyük yatırımlar yaptığını ve elektrikli otomobil modellerinin artmaya başlamasıyla birlikte sürücüsüz otomobil sayısında da artış göreceğimiz söyledi. Şirketin hedefi 2030 senesinde otomobillerinin yüzde 80’ini yarı sürücüsüz, yüzde 10’unu ise sürücüsüz olarak üretmiş olmak.

Elektrikli otomobillere ilgi artıyor

Elektrikli otomobillere olan ilgi her geçen gün artıyor. İlk olarak Tesla ile dünyanın dört bir yanına yayılan elektrikli otomobiller, büyük üreticilerin de bu teknolojiye geçiş yapmasıyla her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Bu duruma en iyi örneklerden birisi de tanıtımının ardından binlerce ön sipariş sayısına ulaşan Nissan Leaf.