konsol oyunlari 1

Oyunlar: Dünya Pazarında Nisan Ayında % 7 Artış Gösterdi

Küresel bilgisayar ve konsol oyunları ve mobil oyunlar pazarı Nisan ayında tekrar güçlü bir şekilde büyüdü. Oyun konsolları alanındaki satış artışı, oldukça yavaşlayan PC satışlarını telafi ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler, Nisan ayında PC, konsol ve mobil cihazlarda oyunlara 8.86 milyar dolar harcadılar.

Nisan 2019’da, dünya çapındaki oyuncular konsolda, PC’de ve cep telefonlarında dijital oyunlarda yaklaşık 8.86 milyar dolar harcadı. Bu, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7’lik bir artış. Premium Konsolide pazar segmenti yüzde 17 artışla en hızlı büyüyen segment oldu. PC oyun sesleri, oyun oynama özgürlüğünün (F2P) artmasına rağmen, bir yıl öncesine göre yüzde 4 azaldı.

En İyi Oyunlar: League Of Legends (Lol), Mortal Kombat 11 Ve Honour of Kings

Mortal Kombat 11 (MK 11), dijital franchise tarihindeki en iyi başlangıcı buldu. Mortal Kombat 11 Mayıs 2019’da, konsol ve PC için 1.8 milyon dijital ünite ile sattı. Karşılaştırma için: Mortal Kombat X için Nielsen / SuperData analistleri, 2015 yılında 400.000 birim kaydetti. Büyük artı, esas olarak konsollar için oldukça yüksek indirmelerden kaynaklanıyordu.

konsol oyunları

Apex Legends, oyun konsolları ve PC için en üst noktalardan düşer. Apex Legends, nisan ayında yaklaşık 24 milyon dolar üretti ve art arda ikinci ay için önemli bir düşüş gösterdi. Aylık ciro şimdi Şubat ayında giriş ayının cirosunun dörtte birine yakın.