VirZOOM

Oyun oynarken spor yaptıran müthiş cihaz: VirZOOM

VirZOOM isimli cihaz, sanal gerçeklik teknolojisinin gücünden faydalanarak oyun oynama tanımını tamamen değiştirmeye ve hiç olmadığı kadar sağlıklı yapmaya geliyor. Cihaz hakkındaki detaylara ve tanıtım videosuna haberimizden ulaşabilirsiniz.

Oyun oynamayı seviyorsunuz, ancak saatlerce oturmaktan şikayetçi misiniz? VirZOOM isimli bir firma, bu soruna güzel bir çözüm bulmayı başarmış. Şirketle aynı ismi taşıyan yeni bir cihaz, sanal gerçeklik teknolojisinden faydalanarak aynı anda oyun oynarken egzersiz yapılabilmesini mümkün kılıyor. Sıradan ezgersiz bisikletini andıran yapısıyla son derece dikkat çekici olan cihaz, sanal gerçeklik oyunları için özelleştirilmiş donanımlarıyla oyun sırasında kontrolün tamamen kullanıcıda olmasını sağlıyor. İşte cihazın tanıtım videosu:

VirZOOM, sadece pedal çevirme egzersizi yaptırmasına rağmen oyuncularına birçok türde oyun oynama şansı sunuyor. Örneğin pedal çevirerek helikopter pilotluğu yapabiliyorsunuz:

https://youtu.be/JdueBTwbhGo

VirZOOM sanal gerçeklik ekipmanından ayrı olarak satılıyor ve Samsung Gear, Vive, Oculus, PSVR gibi sanal gerçeklik cihazlarıyla uyumlu olarak çalışabiliyor. VirZOOM’un sanal gerçeklik sektörüne yeni bir soluk getireceği, bu teknolojiyi oyun dışındaki alanlarda kullanmakta zorlanan şirketlere yol göstereceği düşünülüyor. Şirket, bu bakış açısı sayesinde 5.5 milyon dolar yatırım toplamayı başardı.