Nissan GTR C 4 1
World-first PlayStation®-controlled Nissan GT-R achieves 130+mph run around Silverstone

Oyun Konsoluyla Kontrol Edilen İlk Otomobil Nissan GT-R/C İle 211km/s Hıza Ulaşıldı!

Otomobil üreticisi olan Nissan tarafından uzaktan kumandalı Nissan GT-R/C geliştirdi. İşte Tüm detaylar!

Nissan tarafından Gran Turismo Sport oyununun satışa çıkmasını kutlamak amacı ile geliştirilen ve Nissan‘ın Gran Turismo‘daki 20. yılının altını çizen tek seferlik proje otomobil, DualShock 4 ile uzaktan kumanda edilmek üzere geliştirildi.

İngiltere’de yer alan Silverstone pistinde Nissan GT-R/C, NISMO sporcusu ve GT Academy galibi Jann Mardenborough tarafından tanıtıldı. Mardenborough, Nissan GT-R/C’yi bir helikopterin kokpitinden kontrol etti. Mardenborough’un en hızlı tur zamanında (1:17:47), GT-R/C 122km/s ortalama hıza ulaşırken 211km/s hıza imza attı.

Micro bilgisayar ve dört farklı robot tarafından verilen komutları  başarı ile yerine getiren GT-R/C‘nin arka kısmında ise altı adet bilgisayar ile robotların kontrolleri saniyede 100 defaya kadar güncellenerek; sanki araç içindeymiş gibi GT-R/C’yi  modifiyeli DualShock 4 oyun konsolu ile kontrol etme imkanı sağlandı.

Sürücü olan Mardenborough‘un hız verilerini görmesini sağlamak için Racelogic VBOX  ile helikopterde ki LCD ekrana verilerin aktarılması sağlandı. Kontol kaybının oluşması durumunda önlem ise ek operatörün ABS fren sistemini devreye sokması sağlandı.

Jann Mardenborough’un Yaşadığı Deneyim Sonrasında ki Açıklaması

Mardenborough şu açıklamada bulundu “İnanması gerçekten de güç, ama gerçek. Bunun bir gün mümkün olabileceğini hiç düşünmemiştim. GT-R/C benim için iki önemli dünyayı bir araya getirdi: oyun dünyasının sanallığı ve motor sporlarının gerçekçiliği. Kumandayı kullanırken otomobilden gelen tepkiler, düşündüğümden çok daha ilginçti. JLB Design tüm tepkileri gerçekleştirme noktasında çok iyi iş çıkarttı. Direksiyon, gaz ve fren olmak üzere tüm reaksiyonlar zekice yapılandırılmış durumda. Sistem son derece kontrollü bir sürüşe imkân tanıyor. Böylece virajları çok iyi hissettim ve hızlı düzlüklerde otomobili stabil tutabildim. Bir helikopterden takip ederek tam boyutlu, uzaktan kumandalı bir Nissan GT-R’yi Silverstone’da 211km/s hıza ulaştırmak benim için unutulmaz bir deneyim oldu. Bu, heyecan uyandıran bir inovasyon” diyerek sözlerini bitirdi.

Şu an Japonya’da Nissan için tam zamanlı olarak yarışan Mardenborough, geçtiğimiz hafta sonu Tayland’da yapılan Super GT Şampiyonasında en ön sırada yer aldı ve yarışın en hızlı tur zamanına imza attı.

Gran Turismo Sport, 17 Ekim’de ABD’de, 18 Ekim’de Avrupa ile Avustralya’da ve 19 Ekim’de ise Japonya’da piyasaya sürülecek.