Oyun Bilgisayarı Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oyun Bilgisayarı Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde artık oyun bilgisayarları oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Artık yüksek performans gerektiren oyunlar normal bilgisayarlarda oynanmıyor. Bu yüzden de insanlar oyun bilgisayarlarını sıklıkla tercih etmektedir. Ancak bu oyun bilgisayarlarını alırken de bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde aldığınız bilgisayarlardan da istediğiniz sonucu almanız da mümkün olmayacaktır. Bu yüzden de bası hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlardan bazıları ise aşağıdaki gibidir;

1-Bağımsız Ekran Kartı

Ekran kartlarının ideal kare hızına sahip olması da en önemli hususlardan bir tanesidir. Bir de ekran kartı belleğinin yüksek olması da her geçen gün gelişen teknolojiye uyum gösterebileceğinin bir göstergesidir. En iyi oyun deneyimlerini masaüstü ya da dizüstü bilgisayar farkı söz konusu değildir. Yüksek bir ekran kartı belleği de sizlere kusursuz bir eğlence için kapı açacaktır.

2-Üst Seviye İşlemci

İşlemcilerin çok çekirdekli ve yüksek frekanslı modeller de oyun bilgisayarları için bir hayli kritiktir. Sıkıntı yaşamamak adına en güzeli bu 2 kriter altında alabileceğiniz en iyi işlemciyi seçmeniz olacaktır.

3-Hafıza Kapasitesi

Hard disk kapasitelerinin yanı sıra SSD kapasitelerinin ve hatta PCleSSD kapasitelerinin olması da ön yükleme ve oyun içi yükleme süreleri hususunda da inanılmaz bir performans için gerekli olanlar arasındadır. Oyun koleksiyonu hard diskte depolanıyorken, oyun içi performans da SSDPCl SSD ile beraber harikalar yaratacaktır. Eğer ki bütçeniz yeterliyse doğrudan SSD hafızaları kullanmak da oyun keyfinizi oldukça yükseğe çıkaracaktır.

Oyun Bilgisayarı Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

4-Termal Denge

Oyun bilgisayarları yüksek güç ile çalışan ve yüksek performanslı bilgisayarlardır. Bu sebeple de aşırı ısınma konusu performansı doğrudan etkilemektedir. Fan sistemi ve kasa tasarımı da bu hususta aydınlatıcı bir yol çizecektir.

5-Klavye Düzeni

Klavyelerin çok kullanılmadığı düşünülüyor olsa da iyi ve yüksek tuşlu anti-ghosting bir klavye pek çok işlemi bir arada yapmanıza olanak sağlamaktadır.

6-Ekran Boyutu

Günümüzde artık görüntü kaliteleri oldukça fazla iyileştirilmiştir. Buna uygun olarak da oyundan keyif almanız adına ekran boyutları da oldukça önemlidir. Bu yüzden ekran boyutları da oldukça önemlidir.