Otopark 1

Otopark Aramaya Son! Cep Telefonundan İstanbul Otopark Durumunu Gör!

İstanbul’un en büyük sorunlarından biri olan otopark sorunu için bir ara çözüm geliştirildi. İstanbul’da yaşıyorsanız ve bir araç sahibiyseniz yüksek ihtimal ile otopark sorunu yaşıyorsunuz demektir.

Geliştirilen ara çözüm olarak; Akıllı cep telefonunuza indireceğiniz uygulama ile çevrenizdeki otoparkların doluluk oranını görebileceksiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile belediye iştiraki olan İSPARK‘ın İstanbul genelinde işletmesini yürüttüğü otoparklara kurulacak olan 1500‘den fazla sensör ile otoparkların hepsinin tek bir merkez üzerinden yönetilmesi hedefleniyor. Bu sensörler vasıtası ile İSPARK‘ın işletmesinde olan Açık, Kapalı yada yol üstünde yer alan noktaların doluluk oranları ana merkezden izlenebilecek. İzlenen bu veriler, cep telefonu ve tabletlere indirilebilecek olan “İBB yol gösteren” uygulaması sayesinde aracını park etmek isteyen sürücüler tarafından görüleceğinden; otopark arayan kişiler için zaman tasarrufu sağlanacak.

Ayrıca uygulama üzerinden gitmek istediğiniz noktadaki otopark’ın durumunu görerek; otopark’ı seçtiğinizde; o otoparka sizi götürecek navigasyon özelliği devreye girerek size yol gösterecek. Aynı uygulama sayesinde; Kredi kartından ödeme imkanı sunulacak ve toplu taşıma da kullanılan “İstanbulkart” da otopark ücreti ödemede kullanılabilecek.