Snapdragon 450

Orta Segment Snapdragon 450 Ortaya Çıktı

İşlemci konusunda amiral gemisi firmalardan biri olan Qualcomm, merakla beklenen yeni işlemci sınıfını tanıttı. Snapdragon 450 adı ile gelen yeni işlemcilerin özellikleri ve hangi modellerde kullanılacağı da ortaya çıkmış oldu. İşte Snapdragon 450 için açıklanan detaylar.

Qulacomm, hemen hemen her markanın telefonlarında en az bir kere tercih ettiği tedarikçilerden biri olarak biliniyor. Hem modemlerde hem de şarj teknolojisinde hem de kamera kısmında belli ürünler sunuyor olsa da markanın öne çıktığı sınıf mobil işlemci sınıfı. En çok tercih edilen işlemci üreticilerinden biri olan Qualcomm, Snapdragon serisiyle beraber başarısını adeta katlamış oldu. Tüm bunlarla beraber teknoloji devinin bir yandan da yeni seri işlemcileri üretmeye devam ettiğini görüyoruz. Son olarak Snapdragon 450 serisi işlemcilerle kullanıcıların karşısına çıkan teknoloji devi bu kez orta segmenti eline alacak.

Snapdragon 450 Çok Daha Hızlı Bir Seri

Yeni işlemci modelinin en önemli noktası hızı oldu. Eski serilere göre bir hayli yüksek bir hız değeri sunan Snapdragon 450, 14 nm üretim teknolojisiyle üretildiği için zaten hız konusunda oldukça ciddi bir artış sağlamış durumda. 1.8 GHz saat hızı sunan yeni işlemcilerin bu değeri akıllı telefon modellerine göre değişiklik gösterebilecek.

Snapdragon 450

Maksimum performansın artabileceği belirtiliyor. Genel saat hızı yükselişi bir yana dursun grafik biriminde de oldukça başarılı bir performans göstereceği düşünülen Adreno 506 grafik birimi kullanılmış durumda. Tüm bu detaylarla beraber 8 çekirdeğin gücünü orta segment akıllı telefona taşıyacak olan Snapdragon 450, modem konusunda da daha hızlı bir yonga seti sunuyor.

Snapdragon 450

Modem kısmında yeni modelin X9 ile geldiğini 300 Mbit indirme ve 150 Mbit yükleme hızı verdiğini görüyoruz. Bu değerler elbette ki üst segment işlemci modellerinde göre biraz daha düşük değerler fakat Snapdragon 435 modeliyle karşılaştırdığımız zaman ciddi bir performans artışı durumu söz konusu. Tüm bu yenilikleriyle beraber güç tüketimini de %30 oranında düşürecek olan yeni seri işlemcilerin ne zaman kullanıma gireceği ise bilinmiyor. Hangi markanın, hangi modelde bu seriyi kullanacağı açıklanmadı.