Oppo X9 Plus 1 1

Oppo X9 Plus Benzersiz Teknolojilere Mi Sahip Olacak?

Oppo X9 Plus akıllı telefonları için müthiş iddialar gelmeye başladı. Oppo X9 Plus akıllı telefonları için gelen iddialara göre ekran üzerinden parmak izi sensörü dönemi başlıyor. Oppo X9 Plus serisi ile başlayacağı belirtilen yeni dönem için bilinen her şey.  

iPhone 8 akıllı telefonları için uzun süredir konuşulan bir sistem var. İddialara göre telefonların ana ekranlarına dahil olan bir parmak izi sensörüyle karşı karşıya kalacağız. Marka tarafından doğrulama gelmediği için bir türlü kesinliği kanıtlanamayan iPhone 8 parmak izi sensörü sistemi bir yana dursun Galaxy Note 8 akıllı telefonlarında da ekrana entegre olarak yer verilecek olan parmak izi sensörleri de konuşulmaya başlanmıştı.

Son olarak Samsung’un yetkili bir ismi tarafından geldiği iddia edilen bir bilgiyle beraber yeni seri akıllı telefonların güvenlik sorunu nedeniyle parmak izi sistemlerinin ekranda olamayacağı iddiaları da gündeme gelmişti. İki dev akıllı telefon markasının bu şekilde çalışmaları devam ederken beklenmedik bir haber geldi ve artık yavaş yavaş akıllı telefon devi olmaya başlayan Oppo’nun parmak izi sistemini ana ekrana entegre ettiği belirtildi. Doğrudan marka tarafından bir açıklama gelmediği için kesin olarak bilinmiyor fakat Oppo X9 Plus modelinde ekrana entegre parmak izi kullanıldığı belirtiliyor.

Oppo X9 Plus

Oppo X9 Plus Yeni Teknolojilerle Geliyor

İlk iddialara göre Oppo X9 Plus akıllı telefonlarının parmak izi sistemini baştan sona değiştireceği belirtiliyor. Oppo X9 Plus ile beraber gelecek olan yeni teknolojinin konuşulduğu gibi ekran üzerinde ayrılmış olan bir bölümü olmadığı belirtiliyor. Yani bir işlev alanı olarak gösterilen yeni bir sistem kullanılmayacak.

Bunun yerine kilit ekranında gösterilen parmak izi işaretinin üzerinden parmak izi okuması yapılacağı belirtiliyor. Sistemin nasıl işleyeceği ve Oppo X9 Plus telefonlarının daha ne gibi özellikleri olacağı konusunda çok sınırlı bilgiler var. Önümüzdeki haftadan sonra Haziran sonunda tanıtılması beklenen yeni seri akıllı telefonların merak edilen tüm detayları da belli olacak. Bakalım yeni teknolojiyle Oppo X9 Plus telefonlarıyla ilk olarak Oppo mu geçecek?