OPPO Reno4 Lite Özellikleri

OPPO Reno4 Lite Özellikleri

Reno4 ailesinin Lite modeli, Reno4 Lite olurken, aslında Pro modeli ile de arasında büyük fark olmaması telefonun en dikkat çekici özelliklerinin başında geliyor. Rakipleri karşısında değerlendirildiğinde de durum pek farklı değil açıkçası. Reno4 Lite pek çok yönüyle göz alıcı bir model olmuş. Peki, ne gibi özellikler sunuyor?

OPPO Reno4 Lite’ın arka tarafı plastik malzeme kaplı olsa da malzemesi kaliteli ve hissiyat açısından oldukça tatmin edici. Buna ek olarak arka tarafta parçalı tasarım anlayışına gidilmiş olması da telefonun görünümünü güzelleştiriyor. Bu arada telefonun kenar çerçeveleri de alüminyum malzemeden yapılırken, telefonun köşeleri yuvarlatılmış.

OPPO Reno4 Lite Ekran Özellikleri

Karşımızda oldukça büyükçe bir ekran yer alıyor. 6.43 inç boyundaki bu ekranın çözünürlüğü de Pro modelinde olduğu gibi 1080×2400 piksel olarak belirlenmiş. Ekran bakımından Reno4 Lite’ın hiçbir eksiği bulunmuyor. Reno4 Lite’ın ekranı ince kenar çerçevelerinin kullanılmış olması sayesinde 20:9 görüntü oranı verebiliyor. Ekran boyutu ve çözünürlük karşısında 409 ppi piksel yoğunluğu ile doygun bir görüntü üreten telefonun ekran/gövde oranı ise tam yüzde 90,7. Böylece geniş ekran isteyen kullanıcılar Lite modelinden çok memnun olacaklar.

OPPO Reno4 Lite Özellikleri

OPPO Reno4 Lite Donanım Özellikleri

OPPO, Reno4 Pro ve Reno4 modellerinde Snapdragon 720G işlemciye yer verirken, Reno4 Lite’ta Mediatek Helio P95’ten güç almayı tercih etmiş. Evet, bunun en belirgin sebebi kuşkusuz Lite modelinin diğer 2 modele göre uygun fiyatlı olması olurken, telefonlar arasındaki en dikkat çekici fark da bu işlemci tercihi olmuş. Bu telefonun RAM kapasitesi de tıpkı Reno4 Pro’da olduğu gibi 8 GB boyutunda. Zira piyasadaki diğer markaların “Lite” modelleri arasında RAM konusunda bu kadar cömert modelleri neredeyse bulunmuyor. Reno4 Lite’ın depolama alanı 128 GB olurken, bu alanı microSD kart ile kolayca arttırabiliyorsunuz.

Reno4 Lite’ın ana kamerası 48 MP boyutunda, f/1.7 diyafram açıklığına sahip 26 mm’lik geniş açılı ve 0.8 mikrometre kombinasyonu şeklinde. Ana kameraya eşlik eden diğer 3 kamera ise 8 MP ultra geniş açılı kamera ile 2 MP mono kameralardan meydana geliyor.