Oppo Find X

Kaydırabilir ön kamera sistemiyle Oppo Find X tanıtıldı

Oppo, tamamen çerçevesiz ekrana ve sıra dışı bir ön kamera sistemine sahip olan Oppo Find X‘i resmi olarak tanıttı.


Essential Phone ile ortaya çıkan ekran çentikleri, ön kameranın kapladığı büyük alandan tasarruf etmek ve akıllı telefon ekranını genişletmek isteyen üreticiler tarafından sıklıkla kullanılır bir hale geldi. Birçok kullanıcının şikayetçi olmasına rağmen ısrarla kullanılan çentikler, yalnızca birkaç üretici tarafından telefonlardan kaldırıldı. Oppo, yeni amiral gemisiyle birlikte bu üreticiler arasına eklendi.

Oppo Find X

Çinli akıllı telefon üreticisi Oppo Find X’i tanıttı. Çerçevesiz ekranı ve sıra dışı tasarımıyla dikkat çeken akıllı telefon son derece güçlü özelliklere de sahip:

Oppo Find X özellikler

  • Qualcomm Snapdragon 845 yonga
  • 6/8 GB RAM, 64/128/256 GB depolama alanı
  • 6.4 inç OLED ekran, 1080 x 2340 ekran çözünürlüğü (19.5:9 ekran formatı)
  • 16 MP + 20 MP arka kamera, 25 MP ön kamera
  • 3730 mAh batarya kapasitesi, VOOC hızlı şarj teknolojisi

Telefonun bu özelliklerle en güçlü modeller arasında liderliğe oynama ihtimali mevcut, ancak dikkat çeken asıl nokta ön kamerasının bulunduğu kızaklı sistem. Oppo, akıllı telefona ekran çentiği koymamak adına arka kısma güzel bir kızak yerleştirmiş ve hem arka, hem de ön kamerayı buraya saklamış. Bu özel kamera sistemi kullanıcıları ekran çentiğini görmekten kurtarmanın yanı sıra ekran-gövde oranını da %93.8’e kadar yükseltmiş.

Oppo Find X

Cihazın fiyatı henüz açıklanmadı ancak bugün Çin’de satışa sunulacak. Bundan dolayı bir süre içerisinde Avrupa’daki satış fiyatının da ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

Kaynak