opel-emisyon

Opel, Emisyon Sonundan Dolayı 100 Bin Aracı Geri Çağırıyor

2015 yılında Volkswagen ile başlayan emisyon skandalı şimdi de Opel araçlarında ortaya çıktı.Alman hükümeti Opel’in Almanya’da ki tesislerine dizel otomobillerin egzoz emisyonunda manipülasyon yapıldığı şüphesi gerekçesi ile arama yapıldı.


Blind Gazetesi’n de yer alan habere göre opel’in dizel araçlarında egzoz emisyonunda oynama yapıldığı şüphesi üzerine Rüsselsheim ve Kaiserslautern tesislerinde 2012, 2014 ve 2017’de üretilen Opel Insignia, Zafira ve Cascada modellerinin emisyon değerlerinin değiştirip değiştirilmediğini anlamak üzere arama ve incelemeler yapıldı.

100 Bin Opel Geri Çağırılıyor

Almanya Ulaştırma Bakanlığının yaptığı açıklama ile söz konusu araçların 2012, 2014 ve 2017’de üretilen Opel Insignia, Zafira ve Cascada modellerinin geri çağırılacağı belirtildi. Henüz resmi olarak bir açıklama yapılmadı ancak kısa bir süre sonra resmi açıklamanın da  yapılması bekleniyor.

Skandal Volkswagen İle Başlamıştı
2015 yılında dizel araçlarda yanıltıcı bir cihaz kullanıldığını kabul eden VW’nin, bu gelişmeden sonra normale göre 40 kat daha fazla nitrojen oksit ürettiği ortaya çıkmıştı. Olayın akabinde VW hisselerin %17 düşmüştü.

Nissan da İtiraf Etmişti
Nissan, 5 fabrikada araçların emisyonları veya kilometre performansıyla ilgili verinin yeniden yazıldığının ya da testlerin uygun olmayan koşullarda yapıldığının tespit edildiğini açıklamıştı.