body-labs

Online Kıyafet Denemek Artık Hayal Değil

İnsan vücudunu üç boyutlu olarak tarayabilen yeni bir teknoloji ile çığır açan Body Labs şirketi, Amazon şirketinin saflarına katıldı. Bütün vücudu ve vücut hareketlerini üç boyutlu olarak tarayan yazılımı geliştiren Body Labs şirketi, bu teknolojiyi başka şirketlere satıyor. Amazon bu teknolojiyi alışveriş sektöründe kullanmamız için adımlar atmaya başladı.

Body Labs’ın geliştirdiği bu teknolojiye 50-70 milyon arası bir değer biçilmekle birlikte Amazon’un bu şirketi saflarına ne kadar bir ücret karşılığında kattığı ile alakalı hala bir açıklama mevcut değil.

Amazon’un Yeni Konsepti Moda

Geçtiğimiz yıllarda moda sektöründe bende varım diyen Amazon şirketi bünyesinde 7 adet moda şirketi bulundurmakta ve duruma bakılırsa bu sayı gün geçtikçe artacak. Echo Look olarak bildiğimiz online alışveriş devlerinden olan şirket ki bu şirketler giyim sektörüne odaklanmış bir şirkettir, Style Check ve kıyafet abonelik servisi ismine sahip olan insanlara kıyafetlerin önerilebileceği öneri motorları üzerinde çalışıyor. Bazen filmlerde de gördüğümüz gibi Amazon’un Body Labs adlı şirketi satın almasıyla birlikte artık online alışveriş yaparken kıyafetleri gerçeğe yakın bir şekilde deneme imkanına sahip olabileceğiz.