oneplus-5t

OnePlus 5T’nin Yüz Tanıma Kilit Açma Özelliği OnePlus 5’e Geliyor

Geçtiğimiz hafta OnePlus resmi bir şekilde OnePlus 5T‘yi tanıttı ve önceki modellerden pek farklı olmadığını gördük. OnePlus 5 için bazı iyileştirme ve özellik güncellemesi ise yolda.Bu özelliklerden biri ise Yüz tanıma ile ekran kilidi açma oluyor. OnePlus 5T’de yer alan bu özellik Smart Lock’da yer alan Google’ın yüz kilidi ile kıyaslandığında çok daha iyi sonuçlar doğuruyor. Çoğu kişi özelliğin OnePlus 5‘e gelip gelmeyeceğini merak ederken, OnePlus forumlarında kısa süre önce yayınlanan bir sızıntıda Android Oreo OnePlus 5 için bugün gönderilmiş ve Yüz tanıma kilidi özelliği önceki modellere geleceği artık net.

OnePlus 5Tnin Yüz Tanıma Kilit Açma Özelliği OnePlus 5e Geliyor1 1

Yüz tanıma kilidi özelliği, telefon kilidinizi açmak için çok basit bir yöntem ve Google’ın yanı sıra ekranı manuel olarak kapatma sorununu da ortadan kaldırıyor. OnePlus 5T’nin yorumlarında yüz tanıma kilidinin genel anlamda doğru ve güzel çalıştığını ayrıca fotoğraflar ile kandırılmadığı görülüyor. OnePlus ise bu duruma nesneden çıkan ışığın başka akıllı telefondan gelip gelmeyeceği algılayarak kendi algoritmasını geliştireceğini söylüyor.

Elbette bu haber tüm OnePlus 5 kullanıcıları için oldukça iyi. Android Oreo‘nun resmi beta sürümü kısa süre sonra piyasaya gelecek.