OnePlus 5in 8GB RAMli modeli daha hizli ve 60 dolar daha fazla 1

OnePlus 5’in 8GB RAM’li modeli daha hızlı ve 60 dolar daha fazla!

OnePlus 5’in hem 6GB RAM’li hem de 8GB RAM’li modeli arasındaki hız farkı kısa süre önce yapılan test ile beraber öğrenildi.

Youtube kanalında düzenlenen yeni bir test ile OnePlus 5‘in 6GB RAM ve 8GB RAM‘li modelleri kıyaslandı. Test sırasında iki farklı telefonda aynı anda birden fazla uygulama açıldı ve kapatıldı. Bu bakımdan hızları gözle görülebilecek şekilde fark edildi. İlk anlarda 6GB modeli 8GB modeline göre saliselerle geride kalmış olsa bile, yavaş yavaş fark gittikçe büyümeye başladı.

OnePlus 5in 8GB RAMli modeli daha hızlı ve 60 dolar daha fazla

8GB RAM’li modeli 60 dolar daha fazla!

Sizlerinde tahmin edebileceği gibi 6GB model diğer modelden önce ön-bellek kapasitesine ulaşmakta. Bu bakımdan uygulamaların sanki daha önce hiç açılmamış gibi yeniden başlamasına neden olmakta. Bu test 8GB modelinin yüksek olduğunu mu gösteriyor? Derseniz eğer, elbette 8GB modelinin daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Fakat aradaki fark abartılacak kadar büyük değil. İki cihazında performansı neredeyse aynı diyebiliriz. Sadece 8GB RAM‘li model 6GB‘a göre daha performanslı.

Elbette kullanıcılar almışken en iyisini alayım derse, biraz fiyat farkı ortaya çıkıyor. Yinede bu fiyat farkının 60 dolar oynadığını belirtelim. Yani 2GB fazladan RAM‘e 60 dolar gibi ek bir ücret ödemeniz gerekiyor. 479 dolar olan model yerine 8GB modeli almak isterseniz 539 dolar ödemeniz gerekecek.