OnePlus 5

OnePlus 5 Ne Kadar Dayanıklı Bir Telefon?

Dün itibariyle resmi tanıtımı yapılan OnePlus 5 serisi akıllı telefonların, tanıtımıyla merak edilen tüm detayları da ortaya çıkmış oldu. Tasarım kısmında beklendiği gibi iPhone 7 Plus serisine oldukça benzer olan akıllı telefonların, özellikleri de üst segment akıllı telefonlardan beklenen özellikler olarak dikkat çekmişti. Şimdi ise OnePlus 5 serisi için ilk sağlamlık testleri yapılmaya başlandı. İşte detaylar.

OnePlus 5 akıllı telefonları, piyasaya yeni amiral gemisi canavarı olarak girdi. Teknoloji devi Apple’ın iPhone 7 Plus akıllı telefonlarına rakip olması beklenen yeni seri akıllı telefonların ilk özellikleri ve tasarımları da bu beklentileri karşılaşmıştı. Kamera yerleşimi bile iPhone 7 Plus modeliyle aynı olan serinin Snapdragon 835 serisi işlemcileri ve 6/8 GB RAM bellek seçenekleri de dikkat toplamayı başarmıştı.

Tüm bunlarla beraber telefonların fiyatının ise 400-500 dolar arasında olması da amiral gemileri için ciddi bir rakibi karşımızda olduğunu göstermişti. Tüm bu detaylarla beraber çıktığı andan bu yana gündem olan akıllı telefonların sağlamlık testlerinde de beklenen değerler elde edildi.

OnePlus 5 İlk Sağlamlık Testi

OnePlus 5 akıllı telefonlarıyla beraber yapılan yeni sağlamlık testlerinde telefonların hem dış kasa yapısının ne kadar başarılı olduğu hem de telefonların çerçevelerinin sağlamlığı da vurgulanmış oldu. Yeni seri akıllı telefonların ilk sağlamlık testleri ise JerryRigEverything isimli bir Youtube kanalı tarafından yapıldığı.

OnePlus 5 telefonunun dış kasasının çeşitli malzemelerle çizildiği, çerçevelerin kırılma ve bükülmeye karşı dayanıklılığı ve kasanın delinmeye karşı ne kadar dayanıklı olduğunu gösteren yeni testle beraber, OnePlus 5 ilk sınavını da vermiş oldu. Bundan sonra daha ne gibi sağlamlık testleriyle gündeme geleceği merak edilen OnePlus 5 akıllı telefonlarının, iPhone 7 Plus serisine benzerliği ve üst segment özelliklerine karşın düşük fiyatlarıyla daha uzun süre gündemde kalacağı da kesin.