OnePlus 2 1

OnePlus 2 için Bir Devir Kapanıyor

Amiral gemisi katili unvanıyla tanıdığımız OnePlus akıllı telefon serileri içerisinde en yaygın kullanılan modellerden biri olan OnePlus 2, artık eski serilerden biri olarak anılmaya başlandı. Bu noktada dönemine göre üstün özelliklere sahip olan akıllı telefonun Android güncellemelerine devam edip etmeyeceği de tam bir karmaşaya dönüşmüştü. Konu hakkında ise ilk açıklama sonunda geldi. İşte OnePlus 2 açıklaması.

OnePlus hem sunduğu yüksek özellikler hem de uygun fiyatlarıyla dev markaların amiral gemilerine rakip olan akıllı telefon markası olarak değerlendiriliyor. Yayınlanan hemen her modelinde bu konseptin dışına pek fazla çıkmadığı görülen OnePlus akıllı telefonlarının, bu günlere gelerek amiral gemisi katili unvanını kazanmasında en önem verilen serilerinden biri olan OnePlus 2 modeli de yine markanın bir dönem epey bir konuşulmasını sağlamıştı.

Hatta tüm bu amiral gemisi canavarı unvanına gelinceye kadar ilgi çeken en iyi model olan OnePlus 2 için ise bir süredir tartışmalar devam ediyor. Markanın artık eski serilerden biri olarak gösterilen OnePlus 2 modeli için yeni nesil Android Nougat işletim sisteminin güncelleme olarak gelip gelmeyeceği ise merak konusu olmuştu. Markanın güncelleme desteği konusunda uzun süreli destek sunacağı açıklamaları nedeniyle beklenen bu durum için ise kötü haber geldi. OnePlus 2 modeli için beklenen güncelleme desteği konusunda beklenenin aksine bir haber verilmiş oldu.

OnePlus 2

OnePlus 2 Güncelleme Alacak Mı?

Yeni seri akıllı telefonlarını çok kısa bir süre sonra piyasaya sürmesi beklenen markanın, OnePlus 5 modellerinin satışını arttırmak için eski serilere güncelleme desteğini kesmeyi tercih ettiği ortaya çıktı.

OnePlus 2 modeli de desteği kesilen ilk model olacak. OnePlus 2 akıllı telefonlarının yazılım güncellemesi gibi bir çalışmaları olmadığını açıklayan firma, OnePlus 2 modelinin desteğini keserken bir yandan da OnePlus 3 ve 3T modelleri içinde yeni güncelleme müjdesi verildi. Öyle ki bu iki serinin desteğinin devam edeceği de açıklandı.