OneDrive Buyuk Bir Hata ile Gundemde

OneDrive Büyük Bir Hata ile Gündemde

OneDrive güncellemesi sonrasında NTSF dosya sistemi dışında kalan dosya sistemlerinin desteği kalktı. Peki bu durumun nedeni ne? Sistemsel bir arıza durumu mu söz konusu? İşte tüm detaylarıyla yeni güncelleme sorunu.

Dosya depolama ve her yerden dosyalara erişim sunma amacıyla yayınlanan OneDrive, doğrudan Microsoft tarafından sunulan bir hizmet olduğu için milyonlarca kullanıcıya sahip. Özellikle Windows işletim sistemini kullananlar için otomatik olarak dosya eşitleme için işletim sisteminde yüklü olarak kullanılan uygulama, en sık ziyaret edilen sayfalardan da biri olarak biliniyor.

Tabi ki söz konusu dosya yedekleme ve veri eşitleme olunca hem güvenlik için hem de performans artışları açısından sürekli yeni güncellemelerle OneDrive sistemini yenilendiğini biliyoruz. Son olarak bu hafta içerisinde uygulama için yeni bir güncelleme daha yayınlandığını biliyoruz. Fakat yayınlanan bu son güncelleme uygulama için atılmış en ilginç adımlardan biri oldu. Öyle ki yeni güncelleme sonrasında OneDrive eski işletim sistemlerinde kullanılan dosya sistemlerine desteğini kesti.

OneDrive

OneDrive Tek Dosya Sistemi Destekliyor

Yapılan güncelleme sonrasında yazılım devinin büyük bir hata yaptığı tahmin ediliyor. Çünkü son güncellemeden sonra OneDrive sadece yeni Windows serilerinde gelen NTSF dosya sistemini desteklemeye başladı. Bu dosya sistemini kullanan Windows gibi işletim sistemi kullanıcıları sadece beraberinde gelen OneDrive uygulamasını kullanabildikleri gibi harici olarak da güncellemeler yüklenebiliyor. Bunun dışında eski dosya sistemlerini kullanan kullanıcılar içinse kötü bir haber verildi. Çünkü FAT32 gibi eski dosya sistemlerinde artık uygulama yüklenmediği gibi çalışmıyor da. Konu hakkında hemen iki görüşün ortaya çıktığını da belirtelim.

İlk durumda Microsoft’un uzun süredir konuştuğu gibi eski işletim sistemlerinin kullanımı engellemek istediği bu nedenle benzeri yaptırımların yapılmaya başlandığı belirtiliyor. Özellikle Windows 8 serilerinden önce yayınlanan Windows işletim sistemlerinde benzeri hamlelerin gelmesi bekleniyor.

İkinci durumda ise daha çok üzerinde durulduğu gibi Microsoft’un bir hata yaptığı belirtiliyor. Güncelleme sırasında yapılan bir hata nedeniyle uygulamanın her dosya sistemi için kullanılamadığı belirtiliyor. Bu hatanın giderilmesi içinse çok kısa bir süre içerisinde yeni güncellemelerin yayınlanması bekleniyor.