Ölümlü Tesla kazası sırasında otomatik pilotun devrede olduğu ortaya çıktı

Model X sahibinin bariyerlere çarparak yaşamını kaybettiği kaza için inceleme başlatan Tesla, kaza anında otomatik pilotun devrede olduğunu ve sürücünün uyarıları dinlemediğini ortaya çıkardı.

Tesla, Model X’in bariyerlere çarparak hızlı bir şekilde yandığı ve bir kişinin yaşamını kaybettiği kazadan sonra olayla ilgili inceleme başlatmıştı. Şirket, yapılan incelemeler sonucunda kazanın otomatik pilot özelliği devrede olduğu sırada gerçekleştiğinin tespit edildiğini duyurdu. Ancak otomobilin sürücüsü, Tesla’nın tüm uyarılarına rağmen otomatik pilot özelliğini kullandığı sırada gerekli önlemleri almamış.

Otomobilin sisteminden elde edilen bilgilere göre sürücü, otomobil takip sistemini açarak direksiyonu bırakmış. Birkaç adet görsel ve bir adet sesli uyarı almasına rağmen direksiyonu yeniden tutmayan sürücü, kazadan 6 saniye önce direksiyonu bırakmış ve bariyerlere çarpmadan 150 metre önce bile aracın yönünü değiştirme girişiminde bulunmamış.

Tesla Model X

Tesla, bu kazanın sürücünün otomatik pilot kullanım talimatlarına uymamasından ötürü gerçekleştiğini ve başka bir kazada zarar gören çarpma hafifletici bariyerin değiştirilmemiş olmasından dolayı sürücünün yaşamını yitirdiğini söyledi.