Meteor

Okyanusa isabet eden dev meteor incelenecek!

ABD’nin kuzeybatısına düşen 2 tonluk meteor bilim insanlarını harekete geçirdi. Meteoru bulmak adına denizaltı görevi başlatıldı.


Çok büyük boyutlara sahip olmasalar bile ulaştıkları yüksek hızdan dolayı her an büyük bir şehri, hatta bir ülkeyi yok etme potansiyeline sahip olan meteorlardan birisi ABD’nin kuzeydoğusunda bulunan Ocean Shores’a düştü. Okyanusa isabet eden, ancak düştüğü sırada bölge halkına bir uzay gemisi düştüğünü düşündürecek kadar korkutan meteor, bilim insanları tarafından yakından incelenecek.

Yapılan incelemeler, 2 tonluk meteorun büyük bir bölümünün su altında bulunan dev bir kanyona isabet ettiğini gösteriyor. Yaklaşık 120 metre derinliğe sahip olan kanyondan meteora ait parçaların çıkarılabilmesi adına Ocean Exploration Trust’ın Nautilus isimli gemisi kullanılacak.

Meteor

Meteor incelemeleri neden önemli?

Dünya’ya isabet eden meteorların incelenmesi hem Güneş Sistemi’nin geçmişi hakkında, hem de başka gezegenlerde canlılığın olup olamayacağı hakkında son derece önemli bilgi edinmemize yardımcı oluyor. Yalnızca donmuş kaya parçası gibi görünebilirler, ancak Dünya’da yaşamın başlangıcına dair teorilerden birisinin de meteorlarla mikroskobik canlıların gezegenimize taşınması olayı üzerine kurulu olduğunu unutmamak gerek.

Kaynak