Okulda AR oyunu oynayan öğrenci gözaltına alındı

The Walking Dead: Our World isimli AR oyununu okulda oynayan öğrenci, oyun şiddet içerdiği gerekçesiyle gözaltına alındı.


Pokemon GO furyası ile başlayan gözaltına alınma olaylarına bir yenisi daha eklendi. Indiana’da yaşayan 18 yaşındaki Sean Small, okuduğu lisede The Walking Dead: Our World isimli AR oyununu oynadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Oyun, Pokemon GO’ya benzer şekilde oyuncuların haritada dolaşmasını ve bazı bölgelerde zombilerle karşılaşmalarını sağlıyor. Zombiler tamamen oyun tarafından yaratılıyor ve gerçek insanlarla hiçbir bağlantıları bulunmuyor.

https://youtu.be/ybFV_aHV7sI

Small, oyunu oynadığı sırada çekilen videosunu sosyal medya üzerinden paylaşmasıyla gözaltına alındı. Yetkililer, öğrencinin okul içerisinde böylesine şiddet içerikli bir oyunu oynamasının doğru olmadığını, paylaşılan videonun okullara yönelik silahlı saldırı yapılmasını teşvik ettiğini dile getirdi.

Mahkeme tarafından suçlu bulunan öğrenci, 1000 dolarlık para cezasına çarptırıldı. Sean’in babası Kris Small ise oyundaki zombilerin gerçek insanlarla hiçbir alakasının olmadığını, bunun yalnızca bir oyun olduğunu söyledi ve “Son baktığında zombilere haklar verilmemişti.” dedi.

Kaynak