NVIDIA RTX 3000 serisi ekran kartlarının özellikleri
NVIDIA RTX 3000 serisi ekran kartlarının özellikleri

NVIDIA RTX 3000 serisi ekran kartlarının özellikleri

AMD’nin en büyük rakiplerinden biri olan teknoloji firması NVIDIA, geçtiğimiz haftalarda RTX 3000 serisi ekran kartlarını özellikleri ile birlikte duyurmuştu. Oyuncular için oldukça ilgi çekici bir ekran kartı serisi olan bu modellerin özellikleri kullanıcıları heyecanlandırıyor. 8K oyun performansı ile müşterileri karşılayacak olan modeller, güçlü özelliklere sahip. NVIDIA firması bununla da kalmayarak oyunculara NVIDIA’nın pek çok teknolojisini kullanan Call of Duty: Black Ops Cold War oyununu da bir kampanya ile ücretsiz dağıtmaya başladı.

NVIDIA RTX 3000 serisi ekran kartı modelleri

NVIDIA’nın en iyi modeli olan RTX 3090 ekran kartı 8K oyun performansı ile üst düzey bir oyun imkanı sunuyor. Ampere mimarisi ile kullanıcıları karşılayan bu modelin 10.496 çekirdeği, 1.7 GHz işlemci hızı bulunuyor. 8K monitöre sahip 4 adet monitöre destek verebilen güçlü ekran kartı modeli, en yüksek kullanımda 350 W güç tüketimi yapıyor. Işın izleme teknolojisi, 8K oyun çözünürlüğü ve DLSS ile birlikte verimliliği üst düzeye çıkaran RTX 3090 24 GB bellek içeriyor.

RTX 3080 modeli ise ampere mimarisine ev sahipliği yapan bir diğer ekran kartı olarak karşımıza çıkıyor. En yüksek tüketimde 320 W güç kullanan bu ekran kartı, HDMI ve DisplayPort desteğini kullanıcılarına sunuyor. 1.71 GHz işlemci hızına sahip ekran kartı modeli 10 GB bellek ile müşterilerin karşısına çıkıyor. 8K oyun performansını ultra ayarda bile en iyi şekilde yaşatan bu model, pek çok kullanıcının diline dolanmış durumda. 8.704 CUDA çekirdeği ile dikkatleri üzerine çeken ekran kartı uygun bir fiyattan satışa çıktı.

NVIDIA’nın bir diğer ekran kartı modeli ise RTX 3070 olarak karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde bu model de ampere mimarisi ile kullanıcıları karşılıyor. 5.888 CUDA çekirdeği ile oyunculara 8K oyun performansını yaşatacak olan donanım, 220 W güç tüketimi yaparken 4 monitöre kadar destek de sunuyor. 8 GB bellek bulunan ekran kartında 1.73 GHz hız kullanıcıları karşılıyor olacak.