NVIDIA GeForce GTX 2080 1

NVIDIA GeForce GTX 2080 kripto para madenciliği için geliyor, fiyat pahalı!

NVIDIA ekran kartlarının fiyat konusunda yükselişinin asıl sebebi kripto para madenciliği olarak açıklandı. TweakTown ekibi, yayınladığı raporlarda yeni ekran kartının 700 dolar olması gerekirken çok daha pahalı bir şekilde geleceğini belirtti.

Günümüzde çok sık duymaya başladığımız kripto para madenciliği ile NVIDIA GeForce GTX 2080 ekran kartının GTX 20 serisinin en iyisi olacağı ve ekibe bu kartın çok büyük bir güç sağlayacağı açıklandı. Bu bakımdan ekip 1200 -1500 dolar arası bir fiyatlandırma seçeneğinden gideceği düşünülüyor. Ayrıca TweakTown, sunduğu raporda NVIDIA GeForce GTX 2080 için çıkış tarihi olarak Mart – Nisan 2018 içerisinde çıkacağına değindi.

Tüm bu raporların dışında Reuters’den de bir rapor geldi.

Reuters ekibine göre NVIDIA, TweakTown’ın dediği gibi çıkış tarihi olarak Mart – Nisan 2018’i işaret etti. Ayrıca Volta temelli ekran kartlarının hayatımızdan gün geçtikçe kaybolacağı ve yerini Turing temelli ekran kartlarına bırakacağını söyledi.

Son olarak Wcctech ekibinden de bir açıklama geldi. Bu ekibe göre Turing olarak gelecek olan ekran kartı kripto para madenciliği için geliyor. Çok uzun süredir gündemde olan Ampere kartları ise oyunculara yönelik gelecek.