Nokia ile Xiaomi

Nokia ile Xiaomi Ortaklığı Başlıyor

Nokia ile Xiaomi yeni bir anlaşma ile gündemde. Her iki firmada yeni bir ortaklığa gidiyor. Xiaomi bu anlaşma sonrasında Nokia patentlerini kullanabilecek. Nokia ise firmayla beraber ortak bir çalışma yürütmeye başlayacak. İşte konu hakkında tüm detaylar.

HMD Global sonrasında Android yeni akıllı telefonlarıyla geri dönüş yapan Nokia’nın, yeni modelleri ülkemizde de satılmaya başlandı. Bir hayli ilgi çeken yeni modellerin özellikleri bir yana, serilerin bu kadar çok konuşulmasının nedenleri Nokia’nın yeniden geri dönüş yaptığı modeller olması. Sadece donanımsal olarak yeni akıllı telefonlarla geri dönmesi değil bunun yanında markanın, yazılımsal ve sektörel konularda da yeniden söz sahibi olduğunu görüyoruz.

Son olarak Nokia ile Xiaomi arasında imzalanan yeni anlaşmalar bu durumu net bir şekilde özetlemekte. Nokia ile Xiaomi arasında yapılan son anlaşmaya göre iki Xiaomi artık Nokia patentlerini kullanabilecek. Binlerce patenti bulunduğu bilinen Nokia’nın patentlerini kullanacak olan marka, akıllı telefonlarına birçok alanda yeni özellikler ekleyebileceği gibi diğer markalardan farklı girişimlerde yapabilecek. Bir nevi Nokia’nın potansiyeli değerlendirilmiş olacak. Ayrıca iki firma arasında ortak çalışmaların yapılacağı da belirtiliyor. Sadece patent anlaşmaları değil bunun yanında ortak çalışmalarda dikkat çekecek. Peki, iki firma nasıl bir ortaklık içerisine girecek?

Nokia ile Xiaomi

Nokia ile Xiaomi Yeni Teknolojiler Geliştirecek

Patent anlaşmalarından sonra iki firma arasında artırılmış gerçeklik teknolojisi başta olmak üzere yeni çalışmalar yapılacak. İki markada yapılan çalışmayla beraber akıllı telefonlarına artırılmış gerçeklik sistemlerini ekleyebilir. Bunun dışında yapay zeka konusunda da ortak çalışmaları yapılacağı ve kısa süre sonra iki firmanın ortak geliştirdiği bir sanal asistanla bile karşılaşmak mümkün olabilir.

Nesnelerin interneti çalışmaları da yapılacak olan iki firma arasında nasıl bir çalışma anlaşması dikkat çekecek merak konusu. Yeni anlaşma için şimdilik bilinen detaylar bunlarla sınırlı. Fakat artık çok kısa süre içerisinde her iki markadan da ortak bir telefon bile görebileceğimizi de ekleyelim. Nokia ile Xiaomi nasıl bir çalışma yapacak göreceğiz.