Nokia 9

Nokia 9 Özellikleri Bir Kez Daha Gözüktü

Nokia 9 akıllı telefonlarının ne zaman çıkış yapacağı ve nasıl özellikleri olacağı uzun süredir konuşuluyor. Çok kısa bir süre önce yayınlanan yeni özelliklerden sonra şimdi de yeni seri akıllı telefonların performans testlerine ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. İşte tüm detaylar.

Akıllı telefon dünyasında artık Nokia serisinin de adının geçtiğini söylemek yanlış olmaz. Özellikle Nokia 6 serisiyle beraber bu alanda kendisini gösteren markalardan biri olan Nokia, şimdi ise beğeni toplayan yeni serilerine amiral gemisi modelleri eklemeye hazırlanıyor. Amiral gemisi akıllı telefonu olarak ise markanın Nokia 9 serisini piyasaya süreceğini biliyoruz. Özellikle telefonun sistemsel özelliklerinin mevcut serilere göre çok daha başarılı olacağı ve çift kamera kullanımı yapılacağı gibi birçok detayı da konuşulmaya başlanan yeni seri Nokia 9 akıllı telefonlarının tabi ki şu an için resmi tanıtımı yapılmış değil.

Tanıtım tarihi merakla beklenen akıllı telefonun bu süreç içerisinde sürekli beklenen özellikleriyle ilgili paylaşımlarda yapılmaya devam ediyor. Son olarak telefonların performans testleri ortaya çıkmış ve ilk özellikleri görülmüştü. Şimdi ise yeni serinin bir başka performans testinde sonuçları ortaya çıktı. İşte Nokia 9’un görülen tüm özellikleri.

Nokia 9 e1497098293387

Nokia 9 Beklenen Tüm Özellikler

Öncelikle yeni seri akıllı telefonların performans testlerinin sonuçlarının performans testleri sonuçlarıyla büyük oranda benzer olduğunu belirtelim. Zaten bu durumda görülen özelliklerin telefonlarda yer alacağı iddiasını daha da güçlendirmekte. Yeni seri akıllı telefonların özellikleri kısmına gelecek olursak, burada ise ilk olarak işlemci modeli öne çıkacak gibi gözüküyor. Snapdragon 835 serisi gibi oldukça üst düzey bir işlemci modelini barındıran Nokia 9 akıllı telefonlarının, bellek kısmında ise 4 GB RAM bellek tercihi yapacağı görülüyor.

Nokia 9

Performans testlerinde en ilginç olan noktalardan birisi de 4 GB RAM bellek iddiası. LPDD4 RAM teknolojisinde gelse de bu zamana kadar telefonun hep 6 GB RAM bellek barındıracağı söyleniyordu. 4 GB RAM ilk değişiklik gösteren özellik oldu. Bunun dışında Android Nougat en son sürüm ile test edildiği gözlenen akıllı telefonun NFC desteği çift arka kamerası gibi detaylarda bir kez daha gözükmüş oldu. Tanıtımı henüz belli olmayan akıllı telefonların tüm bu iddialarından sonra HMD Global tarafından da Nokia 9 çıkış tarihi açıklaması beklenmiyor.