Nokia 9 3 1

Nokia 9 için İlk İptal Haberi Geldi

HMD Global tarafından alındıktan sonra yeniden piyasaya dönüş yapan Nokia, yeni modellerini bir bir pazara sokmaya başladı. Son olarak Nokia 3 akıllı telefonlarını piyasaya süren markanın bir yandan da amiral gemisi modeli üzerinde çalışmalar yaptığını da biliyoruz. FCC sertifikasında da gözlenen yeni seri amiral gemisi Nokia 9 akıllı telefonları hakkında şimdide bir iptal kararı gündeme geldi. İşte detaylar.

Nokia’nın Android serisi akıllı telefonları içerisinde amiral gemisi modeli olacağı açıklanan Nokia 9 akıllı telefonları için geri sayım başladı. Yeni seri akıllı telefonların ne zaman çıkış yapacağı konusunda net bilgiler olmasa da telefonların kısa süre sonra tanıtılacağı düşünülüyor. Tüm bunlarla beraber yeni seri akıllı telefonların özellikleri de yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı.

İlk olarak Nokia 9 akıllı telefonlarının donanımsal özellikleri de ortaya çıkmıştı. İlk olarak Nokia 9 akıllı telefonlarında Snapdragon 835 serisi işlemcilerin kullanılması bekleniyor. Üst segment akıllı telefonlar içerisinde yer alacağı gözüken Nokia 9 akıllı telefonların RAM bellek kısmında ise 4 GB seçimi yapılacağı belirtilmişti. FCC başvurusunda da 4 GB tercihi yapıldığı da görülmüştü. Fakat bu konu hakkında yeni bir iptal kararı ortaya çıktı.

Nokia 9

Nokia 9 RAM Bellek Miktarı Değişiyor

Daha önce akıllı telefonların 4 GB RAM bellekli olan versiyonları doğrulanmış ve bu RAM bellek miktarı FCC başvurusunda da yer almıştı. Fakat Nokia ilginç bir karara imza atarak FCC’ye yeniden başvuruda bulundu. Bu kez teknoloji devinin 4 GB RAM bellekli modelin farklı bir seriye ait olduğunu bildirdiğini gördük. 4 GB RAM bellek miktarının iptal edilmesiyle beraber Nokia 9 akıllı telefonlarında 6 GB ve 8 GB RAM bellek kullanımı yapılacağı belirtiliyor.

Beklendiği gibi 4 GB bellek miktarı olan bir model görmek mümkün olmayacak. Yeni karara ek olarak hala telefonların geri kalan özelliklerinde ciddi bilgi eksiği olduğu da aşikâr. Hem işlemci modeli hem ekran boyutu hem kamera teknolojisi, kısacası geri kalan tüm sistem özellikleri hakkında bilgilerin verilmesi bekleniyor.