nokia 8 1

Nokia 8’in Türkiye Fiyatı ve Merak Edilen Diğer Detaylar Ortaya Çıktı!

Nokia’nın dün gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğinde; yeni amiral gemisi olan Nokia 8’i görücüye çıkardı. Nokia 8’in Türkiye fiyatı nedir? Nokia 8 hangi özelliklere sahip?

Geçtiğimiz günlerde HMD Global tarafından Nokia 8‘i Türkiye’de ortaya çıkardı. Nokia 8, tasarımı ve geleneksel navigasyon düğmeleri ile dikkatleri üzerine çekiyıor.

Nokia 8’in Kamera Özellikleri Nedir?

Ana kamera, 1.12μm piksel ve bir f / 2.0 diyafram açıklığına sahip çift 13MP lik kamera kullanılmış durumda. Optik görüntü sabitleme (OIS) özelliğine sahip olan kamera da karanlıkta daha iyi fotoğraflar için Lazer otofokus ve çift LED flaş kullanılmış.

Ön kısımda yer alan özçekim kamerası ise, f / 2.0 diyafram aralığı ve faz algılama otofokuslu 13MP’lik bir kamera kullanılırken. HMD’nin Dual-Sight özelliği ile bölünmüş ekran görüntülerini ön ve arka kameralarından Sosyal medya kanallarında canlı yayınlayabiliyor;

Kasası Hakkında Neler Söylenebilir?

6000 serisi alüminyum kullanılan metal bir gövdeye sahip olan Nokia 8’in en kalın noktası 7.9 mm. Ayrıca Nokia 8 IP54 sertifikasına da sahip. Cihaz 151.5 x 73.7 x 7.9 mm boyutlarında ve 160 gram ağırlığında. Nokia 8, cilalı mavi ve bakır, sertleştirilmiş mavi ve çelik gibi farklı renk seçeneklerine sahip

RAM

4 GB ve 6 GB RAM seçenekleri bulunan Nokia 8, 64 ve 128 GB dahili hafıza alanı ile sunulurken;  microSD ile hafıza alanının arttırılması amaçlanıyor.

PİL

3090 mAh kapasiteli bir batarya kullanılan Nokia 8, Qualcomm’un Quick Charge 3.0 teknolojisini de bünyesinde bulunduruyor. USB Type-C portu bulunan cihazda, Android 7.1.1 Nougat işletim sistemi ile kullanıcılara sunuluyor.

Nokia 8’in Türkiye Fiyatı Nedir ?

Nokia Eylül ayında 705 dolar fiyat etiketi ile Avrupa’da satışa çıkmıştı. Nokia 8 Türkiye satış fiyatı 3299 TL olarak belirlendi.