Nokia 6 1 1

Nokia 6 Güncellemesi Kafaları Karıştırdı

Nokia 6 akıllı telefonlarının ilk güvenlik güncellemeleri yayınlandı. Hem marka için hem de Android dünyası için bir ilk olan güvenlik güncellemesinin detayları neler? Yeni güvenlik güncellemeleri nasıl detaylar barındırıyor? Yeni güncellemenin ilk olma özelliği ne? İşte tüm detaylar.

Ülkemizde de çok kısa bir süre sonra satılmaya başlayacak olan Nokia 6 akıllı telefonları için yeni güncellemeler yayınlandı. Aslında HMD Global tarafından yapılan açıklamada yeni güncellemelerin beklenen bir durum olduğunu biliyoruz. Çünkü henüz telefonlar çıkış aşamasındayken Nokia’nın düzenli olarak yeni güncellemelerini yayınlayacağı belirtilmişti. Ayda bir olarak yayınlanması beklenen güncellemelerde özellikle Android güvenlik güncellemelerinin anında telefonlara ekleneceği belirtilmişti.

Nokia 6 modellerinin satışa çıkmasından sonra marka bu sözünü de tutmuş oldu. Kısa süre önce yeni bir güncelleme daha yayınlandı. Yayınlanan yeni güncellemeyle beraber Nokia 6 modelleri Android güvenlik güncellemeleri telefonlara eklendi. Fakat yeni seri akıllı telefonların bu güvenlik güncellemeleri hem bir ilk oldu hem de kafaları bir hayli karıştırdı. Öyle ki yeni güncellemenin Nokia 6 akıllı telefonlarına Temmuz ayı güvenlik güncellemelerini eklediğini gördük. Fakat işin ilginç yanı henüz Google bile güvenlik bülteni yayınlamış değil.

Nokia 6

Nokia 6 Güncellemeleri Nasıl Yayınlandı?

Google bile henüz güvenlik bültenlerini yayınlamamışken, Nokia için Temmuz ayı güvenlik güncellemelerinin yayınlanmış olması epey bir soru işareti oluşturdu. Üstelik sadece bülten yayını değil bunun yanı sıra Google’ın akıllı telefonları içinde güncellemenin yayınlanmadığını görüyoruz. Peki ama Nokia bunu nasıl başardı? Bunun için iki ihtimalin var.

İlk ihtimalde Nokia 6 akıllı telefonlarının Android sisteminin yanında kendi özelleştirilmiş işletim sistemi üzerinden kendi çapında bir güvenlik yaması yayınladığı, ikinci ihtimal ise kendisine yer edinme adına iyi bir çıkış yapmak için markanın Google ile anlaşmalar yaptığı. İlk ihtimal üzerinde çok durulmuyor ve haber değeri de olduğu için markanın böyle bir adım attığının üzerinde durulmakta. Net bir bilgi elde edebilecek miyiz? Henüz belli değil.