Nokia 6 Android 7.1.1

Nokia 6, Android 7.1.1 Güncellemesini Aldı

Nokia’nın geri dönüş modeli olan Nokia 6 gündemde kalmayı başarıyor. Şimdi de Nokia 6 Android 7.1.1 güncellemesi geldi.

HDM Global çatısı altında çalışmalarına devam eden Nokia, akıllı telefon pazarının ne kadar geniş bir pazar olduğunu görmüş olacak ki marka bu pazarda yeniden varlık gösterebilmek adına sürekli yeni adımlar atıyor. Her ne kadar son dönemde markanın Nokia 9 ve Nokia 8 gibi amiral gemisi akıllı telefonları gündemde olsa da Nokia, bir yandan çok kısa bir süre önce çıkarmış olduğu Nokia 6 serisi akıllı telefonları üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Telefonlar çıkış yaptığı anda marka yazılım güncellemeleri konusun da kullanıcılara uzun süre desteklerinin devam edeceklerini belirtmişti. Bu açıklamalardan sonra Nokia’dan beklenen adım geldi.

Nokia 6 Android 7.1.1 Güncellemesi Neleri Değiştiriyor?

Nokia 6 Android 7.1.1 güncellemesiyle beraber akıllı telefon serisi çok daha kullanışlı hale geliyor. Özellikle sistem performansı konusunda yapılan iyileştirmeler ve arka plandaki uygulamaların nasıl çalışacaklarına tamamen kullanıcıların karar vermesi gibi ekstra özellikler Nokia 6 Android 7.1.1 işletim sisteminin telefonun çok daha kararlı hale gelmesini sağlıyor.

Nokia 6 Android 7.1.1
Nokia 6 Android 7.1.1 güncelleme

Bunun dışında artık Nokia 6 telefonlarına 4G ve 3G Çift Sım kart bekleme desteği geliyor. Çift SIM kullanımında kullanıcıların her iki hatta gelen aramaları da kolay bir şekilde kontrol etmesini sağlayan bekleme özelliğinin kullanımı bir hayli kolaylaştıracağı kesin.

Nokia 6 Android 7.1.1 Güncellemesi Ne Zaman Tamamlanacak?

Güncellemenin getirdiği yenilikler kadar yeni güncellemenin tüm Nokia 6 akıllı telefonlarına ne zaman geleceği de merak konusu oldu. Toplamda 620 MB gibi bir değere sahip olan güncellemenin öncelikle Çin genelinde kullanıma sunulduğunu belirtelim. Nokia yaptığı açıklamada güncellemenin kısa süre içerisinde tüm kullanıcılara getirileceğini belirtmiş olsa da şu an için güncelleme sadece Çin genelinde aktif.

Bunun dışında diğer bölgeler içinse güncellemenin yayın süresinin ay sonunu bulabileceği belirtiliyor. Fakat net bir tamamlanma tarihi verilmiş değil. Yeni güncellemeden sonra son olarak bir diğer sürpriz haberin daha verildiğini ve yeni güncellemenin sonrasında Android güncellemelerinin bir süre daha devam edeceği haberinin verildiğini de eklemek gerek.