Nissan daha fazla menzilli elektrikli otomobilini gosteriyor

Nissan, daha fazla menzilli elektrikli otomobilini gösteriyor

Nissan’ın yeni Leaf elektrikli otomobilleri artık çok daha fazla duyulmaya başlarken, yeni sürüş teknolojisiyle tek pedallı sürüş imkanı da bulunuyor. Şimdi ise menzil çok daha yüksek!

Japon merkezli otomobil üreticisi olan Nissan, salı günü çok geç bir saatte açıkladığı sıfır emisyonlu bir araç, bir diğer şarja gerek duymadan, Japon koşullarına göre yaklaşık 400 Km ve ABD’de 150 Km bir menzil iddiasında bulundu. Şimdi satışa çıkan Leaf modelleri için 280 Km‘ye kadar ve 107 Km‘ye kadar bir menzil iddiası yer almakta.

Bu mesafeler aslında sürüş şartlarına göre ve aracın ısıtma gibi ne kadar öğe kullandığına bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Gaz motorlu araçlar genelde 800-1000 Km arası gitmekte.

Analist kişiler, elektrikli araçların yaygınlaşmasının önündeki en büyük engelin şarj başına sınırlı menzil olduğunu belirtmekte. Batarya teknolojisinde yeni gelişme, muhtemelen normal tüketiciler için uygun fiyatlı ve çok daha basit bir gelmelidir.

Hızlı şarj teknolojisiyle beraber Leaf 40 dakika süre veriyor. Normal şarj ile üç kilovatlık bir sisteme 16 saat, altı kilovata ise sekiz saat süre gerekli.

Leaf elektrikli araç, acil durumlar için ayrı fren pedalını bırakarak, sürücünün ne şekilde frene ve araca karşı hızlandırma ve durdurma yaptığını takip eden ek bir pedala sahiptir