nintendo-switch4k

Nintendo, yakın tarihte 4K Switch modeli üretebilir!

Nintendo, sektör içindeki bir kaynak tarafından paylaşılan bilgilere göre yakın bir zamanda 4K Switch modellerini piyasaya sürebilir.


Yaklaşık bir buçuk sene önce piyasaya sürülen Switch ile oyun konsolu sektöründe büyük bir başarıya imza atan Nintendo, başarısını sürdürmek ve Switch’i diğer konsollarla yarışabilecek teknolojide tutmak istiyor. Sektör içinden bilgiler paylaşan Marcus Sellars, bu amaç doğrultusunda Nintendo’nun 4K çözünürlüğü destekleyen yeni bir Switch modelini 2019’un başında satışa sunmayı planladığını ileri sürdü.

Sektör içerisinden gelen bilgileri paylaşması nedeniyle Sellars’ın yanıldığına pek rastlanılmıyor. Ancak bazı bilgilerin doğru çıkmadığı da oluyor. Örneğin yakın bir tarihte Call of Duty: Black Ops 4’ün Switch’e geleceğini dile getirmiş, fakat bu bilginin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmıştı.

4K Switch

Nintendo’nun 4K çözünürlüğü destekleyen bir Switch modeli geliştirme ihtimali mevcut ama Sellars tarafından paylaşılan bilgilere göre bu yeni konsol 2019’un ilk aylarında satışa sunulacak. İddiaya şüpheyle yaklaşılmasındaki asıl neden konsolun özelliği değil, konsolun satışa sunulacağı tarih. Sadece birkaç ay içerisinde şirketin böyle bir konsolun üretimine başlayacağını işaret eden hiçbir kanıt mevcut değil.

Bu iddianın kesinlikle yanlış olduğunu söylenemez ancak tahminler, yeni Switch modelinin PlayStation 5 ve Xbox Scarlet modelleriyle yakın tarihte satışa sunulacağı yönünde.

Kaynak