yz4a2306 1487857203834 1280w 1

Nintendo, Switch’in üretim hızını yükseltiyor

Nintendo, oyun konsolu sektörünün en popüler cihazı olan Switch’in ardı arkası kesilmeyen taleplerini karşılayabilmek için yeni mali yılda üretimi hızlandıracağını duyurdu.

Satışa sunulduğu ilk günden beri Nintendo’nun yüzünü güldürmeye devam eden Switch, Nintendo’nun tahmin ettiğinden çok daha fazla sevildi. Bugüne kadar 7.5 milyondan fazla Switch satışı gerçekleştiren Nintendo, neredeyse konsol ilk satışa sunulduğu günden beri talepleri karşılama konusunda sorunlar yaşıyor. Japonya merkezli şirket, yüksek talep miktarını karşılayabilmek adına Nisan ayında başlayacak yeni mali yıldan itibaren 30 milyon Switch üreteceğini duyurdu.

468068 FFFA2

Nintendo’nun böyle bir karar almış olması şirketin daha çok kazanacağının yanı sıra Switch’in sektördeki hız kesmeyen büyümesinin de devam edeceğinin bir göstergesi. Oyun konsoluna olan ilgi beklenen seviyelerde  devam ettiği takdirde Switch, gelecek senenin Nisan ayında Nintendo’nun bir diğer oyun konsolu olan Wii U’nun 5 senede ulaştığı satış sayısını geçmeyi başaracak.

Switch’in bu büyük başarısının arkasındaki birkaç farklı neden yatıyor ve bunlardan birisi de platforma özel olarak uyarlanan oyunlar. Kendi serilerini devam ettirme ve pazarlama konusunda son derece başarılı olan Nintendo, görünüşe göre serilerinin hayranlarını Switch sayesinde tek bir noktada toplamayı başardı. Tahminleri yanıltan, rekor üstüne rekor kıran konsolun ilerleyen günlerde sektörde ne gibi bir konumda olacağını göreceğiz.