Nintendo 2DS XL

Nintendo 2DS XL Oyun Konsolları Satışa Çıkıyor

Nintendo yeni oyunlarının ardından oyun konsolları alanında da adımlar atmaya başladı. Son olarak Nintendo Switch modelleriyle gördüğümüz markanın şimdi ise yeni bir el konsolu gündemde. Nintendo 2DS XL olarak adlandırılan yeni konsolların satış fiyatı ve özellikleri de netlik kazandı.

Nintendo oyun denildiğinde akla gelen isimlerden biri olmaya başladı. Yayınlandığı andan bu yana sürekli indirme almaya devam eden Pokemon GO oyunu, hemen arkasından gelen Super Mario Run serisiyle başarısını katlamıştı. Kısa süre içerisinde elde ettiği başarıyla adından sıkça söz ettiren marka son olarak Nintendo Switch konsollarıyla oyun konsolu alanında fark yarattı. Yayınlandığı andan bu yana gerek el konsolu olarak kullanılabiliyor olmasıyla gerekse de televizyon ekranlarına bağlanabiliyor olmasıyla fark yaratan konsolların şimdi ise farklı bir versiyonu geliyor.

Daha önce el konsolu olarak gördüğümüz Nintendo 2DS konsollarının geliştirilmiş versiyonu olarak değerlendirilen yeni seri Nintendo 2DS XL konsolları da yine fark oluşturmak için yayınlanan serilerden biri olarak gösteriliyor. Şu an için yayınlanan en ilgi çekici konsollardan biri olarak gösterilmekte.  Yapılan tanıtımla beraber tüm özellikleri de ortaya çıkan yeni konsolların fiyat açıklamasından sonra yayınlanması için de yaz ayları gösterildi. Peki Nintendo 2DS XL oyun konsolu ne gibi özelliklere sahip? Satış fiyatı ne kadar?

Nintendo 2DS XL Özellikleri Açıklandı

Yeni nesil oyun konsolları olarak yayınlanan konsolların özellikleri oldukça iyi. Eski seriye göre tam olarak %82 oranında daha geniş bir ekran kullanan konsolun genel tasarım yapısı da değişmekte. Eski seriden farklı olarak katlanabilir özelliklerle beraber gelen Nintendo 2DS XL modelinin kontrol tuşları ise konsolun orta kısmına eklenmiş durumda.

Nintendo 2DS XL

Ekranın hemen önünde yer alan kontrol butonlarıyla daha ergonomik bir tasarım ortaya koyan Nintendo tetik tuşlarını da kasanın hemen arka kısmına eklemiş durumda. Hem önde hem de arka kısımda iki adet kamerası bulunan serinin oyun desteği konusunda ise yine gelişmiş bir sisteme sahip olduğu açıklandı. Nintendo 2DS ve 3DS oyunlarının tamamına destek verecek olan seri sadece 3 boyutlu oyun oynamanıza izin vermiyor. Bunun dışında konsollar üzerinden 2 boyutlu olma koşuluyla tüm oyunları oynayabiliyorsunuz.

Nintendo 2DS XL Ne Zaman Ne Kadar Fiyatla Gelecek?

Tanıtım dahilinde çıkış tarihi için Temmuz sonu Ağustos başı gösterilen Nintendo 2DS XL konsollarının çıkış fiyatı içinse 149 dolar gibi bir rakam açıklandı. 149 dolara değer bir oyun konsolu olup olmadığı tartışılacak olan konsolun ne kadar ilgi göreceği de başta Nintendo olmak üzerinde teknoloji dünyasında merakla bekleniyor.