NETFLIX 1

Netflix Korsan Kullanımlar Sonucu Zararda!

Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre abonelik sistemi üzerinden ortak hesap kullanımı sitelerin zararına neden oluyor. Abonelik sistemi üzerinden hizmet sunan şirketler, ortak kullanımın sonucu yani korsan kullanım şirketleri büyük zarara sokuyor.

Netflix’de korsan kullanımın sonucu zarara uğrayan şirketlerin en başında geliyor. Netflix’in çıkan raporlarına göre korsan kullanımı sonucu ayda 192 milyon dolar zarara uğratıyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan verilere göre her beş kullanıcıdan biri hesabını başkaları ile paylaştığını belirtiyor.

5b513d75180e0.image

Şirketin çıkardığı raporlara göre de Netflix korsan yani ortak kullanım sonucu büyük zarara uğruyor. Aylık zararı 192 milyon olan şirketin diğer şirketlere oranla zararı daha da fazla olduğu ortaya çıkıyor.

Amazon Prime’ın korsan kullanım sonucu aylık zararı 45 milyon dolar. Hulu’nun korsan kullanımı sonucu aylık zararı 40 milyon dolar olarak ortaya çıkıyor.

Ortak olarak hesap kullanan kullanıcıların yüzde 60’a yakını, eğer kullandıkları hesapları kaybederlerse ücretli kullanıma geçeceklerini belli etti. Netflix ya da diğer şirketler korsan kullanımının önüne geçmek için de çözüm üreteceklerinin açıklamasını yaptılar.