Netflix 1 e1497641924409 1

Netflix için İlginç Bir Sınırlama İddiası Geldi

Dünyanın en çok kullanılan dizi ve film servislerinden biri olan Netflix, tüm platformlarda birçok ayrıcalıkla beraber kullanıcıların en çok tercih ettiği uygulamalardan biri olarak biliniyor. Çok fazla kullanılmasıyla beraber birçok ekstra hizmeti de kullanıcılara sunan Netflix, en son çevrimdışı kullanımla beraber öne çıkmış ve kullanıcılara içerikleri indirip daha sonra izleme ayrıcalığı sunmuştu. Fakat bu sistem için ilginç bir karara daha imza atıldı. İşte detaylar.

Netflix, çevrim dışı izleme özelliği sayesinde diğer tüm benzer servislerden ayrılmıştı. Bu özellik sayesinde çok daha fazla tercih edilen ve çok daha öne çıkan Netflix, söz konusu sistem sayesinde kullanıcılara sınırsız olarak ücretsiz içerik indirme hakkı sunuyordu.

Uygulamaya istediğiniz bir zaman girdiğinizde internet bağlantınız olmasa bile doğrudan indirdiğiniz içeriklerin izlenmesine izin veriyordu. Kullanıcılara sunulan çevrim dışı özelliği sayesinde sistemde bulunan tüm içerikleri de indirebiliyordunuz. Fakat nedendir bilinmez Netflix kararını değiştirdi. Artık her zaman içerik indirilemeyecek.

Netflix

Netflix Çevrim Dışı Özellik Kararı

İlk olarak şunu belirtelim, henüz Netflix durumu net olarak doğrulamış değil. Android Police sitesi tarafından yapılan açıklamaya karşın Netflix sisteme geçiş yaptığını doğrudan duyurmadı. Fakat iddialara göre artık herkes istediği an içerik indiremeyecek. Bunun yerine yeni sistemde içeriklerin indirilmesine sınır geliyor.

Sistem şöyle işleyecek, kullanıcılar artık indirdikleri içerikleri bir daha indirme istediklerinde bir uyarıyla karşılaşacak. Daha önce bu içeriklerin indirildiğini belirten bir uyarı ile karşı karşıya kalacaksınız ve en fazla indirme için hakkınız bulunacak. Tabi bu sadece aynı içerikler için. Böylelikle sunucu yükünün de biraz daha hafifletilmesi amaç ediniyor.

Eğer tablet, telefon ve televizyonunuzdan Netflix kullanıyorsanız ve aynı içeriği her cihazınıza indirmek istiyorsanız bu kısıtlama biraz sıkıntılı bir duruma neden olacak. Sınırlamanın her yıl üyelerin hesabında sıfırlanacağı da belirtiliyor. 4 hakkınızı doldurduğunuzda bir yıl beklemeniz gerekiyor. Söz konusu kararın Netflix tarafından ne zaman doğrulanacağı konusunda ise bir bilgi verilmiş değil. Sınırlamanın tek içeriklerin defalarca indirilmesi konusunda olacağı belirtilse de bunun dışında bir sınırlama olup olmayacağı da merak ediliyor.