gsmarena 001 1

Netflix, Android için HDR desteğini tek bir telefona getiriyor

Kısa sürede oldukça popüler bir hale gelen çevrimiçi film veya dizi izleme platformu olarak bilinen Netflix, Android platformunda artık HDR video desteği sunuyor. Fakat bu videolar şuan için sadece tek bir cihaz üzerinden izlenebilmekte. İşte detaylar…

Neflix kısa süre önce LG G6 ile Android için HDR video desteğini başlattı. Kullanıcılar bundan böyle hareket halindeyken çok daha kaliteli videolara erişim sağlayabilecek. HDR desteği şuan için tek bir telefonda çalışmakta. Bu bakımdan LG G6’da yer alan Dolby Vision HDR özelliği bunu destekliyor.

Bunu biraz açıklayacak olursak eğer, Phandroid sitesinin açıklamış olduğu Dolby Vision HDR’li LG G6’nın bu özelliğe sahip tek telefon olmasından kaynaklı olduğunu söylüyor. Netflix’in açıklamasında ise G6’nın Dolby Vision ve beraberinde HDR10 formatını desteklediğinden şuan için tek bir cihaz olmasına bağlıyor.

LG G6 Destekliyor, Galaxy S8 Desteklemiyor!

Son model telefon olan ve kısa süre önce çıkan Samsung Galaxy S8’de de HDR desteğine sahip bir ekran yer alıyor. Fakat Samsung Mobile HDR Premium olarak adlandırmış olduğu ekranı Netflix’in aktif bir şekilde kullanış olduğu formatı desteklemeyip başka bir format üzerinden çalışma sağlıyor. Bu bakımdan S8 modeli ne yazık ki Netflix için şuanda HDR video oynatamayarak kullanıcılarına eksi bir özellik sunuyor.

Son olarak Netflix, HDR desteğini elbette 4K olarak sunuyor. Şuan için beklenilen HDR desteği Netflix’in 5.0 güncellemesiyle gelecek.