Need for Speed

Need for Speed Yeni Oyunu Geliyor

EA Games oyunları içerisinde en başarılı serilerden biri olarak gösterilen Need for Speed sadece yapımın değil yarış oyunlarının da en başarılı yapımları olarak biliniyor. Hemen her sene yeni oyunlarını görmeye başladığımız yapımın bu sene düşünülen yeni oyunu da sonunda duyuruldu. İşte detaylar.

EA Games ile Ghost Games arasında yeni bir oyun ortaklık anlaşması yapıldı. Yapılan anlaşmayla beraber bundan sonraki Need for Speed oyun serilerinin değişim göstereceği belirtilmişti. Geçtiğimiz günlerde yeniden gündeme gelen ortak yapım kararının sonrasında ise yeni oyunun ne zaman geleceği merak konusu olmuştu. Geçtiğimiz sene yayınlanan yeni oyundan sonra sistem değişikliğine gideceği bilinen yapım hakkında sonunda ilk bilgilerde geldi.

Sonunda Ghost Games tarafından beklenen haber verilerek Need for Speed için yeni bir oyun müjdesi verildi. Üstelik sadece serinin yenileneceği değil bunun dışında yapımın oyununda belli başlı değişimlere de gidileceğinin bilgisi verildi. Yapılan son açıklamalara göre bu sene gelecek olan yeni Need for Speed oyununda ciddi değişiklikler ortaya çıkacak. Beklenen tüm değişiklikler ve yeni seriden beklentileri daha detaylı ele alalım.

Yeni Need for Speed Nasıl Bir Oyun Olacak?

Öncelikle yapımın en çok eleştirilen konuya son vereceği belirtiliyor. Artık yeni oyunda yapımın online oynama zorunluluğuna son verilecek. Sadece online değil yapımın offline yani çevrim dışı da oynamak mümkün olacak. Üstelik yarışlarda online oynama nedeniyle yaşanan duraklatma sorununun da önüne geçilecek. Yani kullanıcılar istedikleri zaman oyunu duraklatabilecek. Mini ama etkili olan bu güncellemenin yanı sıra yeni Need for Speed yapısında da ciddi değişimler söz konusu.

Need for Speed

Öncelikle oyunda yine sokak yarışlarına vurgu yapılacağı belirtiliyor. Sokak yarışları ve yarışta oyuncuları takip eden polislerin bu seride de kendisini göstereceği açıklandı. Bir nevi yeni Need for Speed serinin ruhunu yansıtmış olacak. Araç içi değişimlerin ve araç içi düzenlemelerin olduğu gibi geçerli olacağı açıklanan oyunda çok daha detaylı modifiye yapabilmenin yanı sıra artık kullanıcıların gelişimine de önem verilecek. Yani sadece araba değil bunun yanında sürücülerinde deneyim puanları olduğunu göreceğiz.

Need for Speed Ne Zaman Çıkış Yapacak?

Bu seriden sonra bir daha her sene çıkış yapmayacak arada 2 – 3 yıl süre verilecek olan yapım tüm detaylarıyla EA Play 2017 etkinliğinde tanıtılacak. Tüm oyunun özelliklerinin paylaşılacağı açıklanan etkinlikte ayrıca Need for Speed için yeni bir fragmanda yayınlanacağı belirtildi. 10 Haziran günü tanıtılması beklenen oyunun çıkışını ise sene sonu yapması bekleniyor. Hatta oyunun çıkışı 2018 yılına kadar da uzayabilir. Bunun için EA Games tarafından yapılacak olan açıklamaları beklemek gerekecek. Yapımın tüm detaylarıyla beraber satış fiyatı da böyle belli olacak.