google telefon 1
google-telefon

Ne Yaparsanız Yapın, Google’ın Takibindesiniz!

Android işletim sisteminin asıl sahibi olan Google’a işletim sistemi tarafından konum verilerinin otomatik olarak gönderildiği ortaya çıktı. Google bu durumu kabul etti.

Quartz‘ın araştırmasıyla gün yüzüne çıkan Google’ın cihazların yani bizlerin konum bilgilerini takip etmesini her ne sebeple olursa olsun kapatsanız da Google’ın bu verileri almasını engelleyemiyorsunuz.

Sputnik‘in haberine göre Android yazılımıyla çalışan cihazlar, 2017 yılının başından beri kullanıcıların konum bilgilerini yakın baz istasyonlarının adresleri aracılığıyla topluyor ve internete bağlandıkları anda verileri Google‘a gönderiyor. Birden fazla istasyonun adres bilgilerinin iletilmesiyle şirket, kullanıcıların konumuna ilişkin mümkün olduğunca net veriler elde edebiliyor.

Takip Ne Zaman Sonlanacak?

Adı verilmeyen bir sözcü tarafından Quartz‘a yapılan açıklamada, gizlilik beklentilerini ihlal eden uygulamanın 2017 yılının başında Android cihazlarda hayata geçirildiği belirterek, amaçlarının ise mesaj dağıtım hızını ve performansını daha da artırmak için hücre kimliği kodlarını ek bir sinyal olarak kullanmaya başladıklarını açıkladı. Ayrıca sözcü bu bilgilerin depolanmadığını ve ilgili işlem sonrasında verinin silindiğini belirterek, uygulamanın 2017 Aralık ayında yapılacak güncelleme ile sonlandırılacağını açıkladı.